Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Beta ]

14. 08. 2024. 09:30 >> 09:29

PRIJE ISTEKA MANDATA

Danilović se povlači sa mjesta predsjednika KSS

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović odlučio je da se ranije povuče sa ove funkcije, iako mu mandat ističe u decembru, saznaje danas RTS.

Danilović ima mandat do decembra 2024. godine, ali želi da se povuče ranije, kada se steknu neophodni uslovi za to, kako bi omogućio nasljedniku da donese odluku o selektoru muške reprezentacije prije početka novog ciklusa.

Danilović je 2016. godine postao predsjednik KSS, a reizabran je na ovu funkciju 2020.

Tokom njegovog osmogodišnjeg mandata muški državni tim osvojio je drugo mjesto na Mundobasketu 2023, Evrobasketu 2017. godine i bronzu na nedavno okončanim Olimpijskim igrama.

Ženska reprezentacija je 2021. osvojila naslov evropskog šampiona, uz bronzu 2019. na istom takmičenju i četvrto mjesto na Igrama u Tokiju pre 2021.

Pod ingerenciju KSS spada i basket 3x3, u kojem je Srbija imala uspjeha posljednjih godina.

Tokom igračke karijere Danilović je nosio dres Partizana, Virtusa, Majami Hita, Dalas meveriksa i jugoslovenske reprezentacije.

Od 2000. do 2004. bio je potpredsjednik KK Partizan, a od 2007. do 2015. godine vršio je funkciju predsjednika beogradskih "crno-bijelih".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније