Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

01. 08. 2024. 00:01 >> 00:01
Čitaj mi:

b evropsko prvenstvo

Juniori od minus 21 do četvrtfinala

Još dva koraka su ostala do evropske elite - juniorska košarkaška reprezentacija je savladala Rumuniju 91:83 i izborila plasman u četvrtfinale B Evropskog prvenstva u Skoplju.

"Crveni" su ovim trijumfom osvojili 1. mjesto u grupi A, pa će u petak u 13.30 časova u četvrtfinalu igrati protiv Poljske, drugoplasirane selekcije B grupe.

Tim Marka Sekulića je loše počeo meč, pa je prednost "trikolora" stalno rasla do rekordnih plus 21 na kraju 1. poluvremena (58:37).

Sekulić je na velikom odmoru vjerovatno imao duži monolog, jer je njegova ekipa u nastavku zaigrala znatno bolje i trojkom Aljoše Draškovića u 34. minutu preokrenula na 73:71.

Kada je Lazar Čarapić na 77 sekundi prije kraja pgodio trojku za 87:80, bilo je jasno da će naši juniori biti među osam najboljih selekcija.

Drašković i Marko Radunović su postigli po 17 poena, Maruan Čičić 16, a dvocifren je bio još i Šefćet Bećiragić sa 11.

Denil Krnić je ubacio osam koševa, Luka Đurović sedam, Čarapić pet, Andrija Vujačić i Marko Pavlović po tri, a Vladimir Komnenović i Petar Pinter po dva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније