Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

14. 07. 2024. 17:00 >> 17:00

SAČUVALE MJESTO U A DIVIZIJI

Mlade košarkašice gubile 18 razlike pa preokretom do pobjede i opstanka

Mlada ženska košarkaška reprezentacija savladala je danas selekciju Mađarske 76:68 u meču za 13.mjesto na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, čime su u direktnom okršaju za opstanak uspjele da sačuvaju mjesto u A diviziji.

Crna Gora je imala 18 poena zaostatka u prvom poluvremenu - Dominika Ba pogodila je u 18.minutu za 48:30, čime je djelovalo da su izabranice Vladana Radovića pred nemogućom misijom.

Ali, u nastavku su Crnogorke odigrale maestralno. Prvo su u 16.minutu prišle na 47:50, a nakon trojke Bigović bilo je 55:58 pred odlučujući dionicu.

U 32.minutu Lana Vukčević donijela je egal 58:58, da bi odmah zatim Savković donijela preokret (60:58). Uslijedila je velika drama, igra koš za koš, da bi dva minuta prije kraja, nakon maestralne asistencije Savković, Bigović pogodila za 68:66. Na 1.34 prije kraja Holc je donijela neriješen rezultat 68:68, ali Crnogorke se nijesu usplašile. Na 77 sekundi prije kraja Savković je pogodila trojku kao suzu, da bi nakon ukradene lopte Radević i Bigović pogodila tricu na 59 sekundi prije isteka vremena za 74:68. Poslije sjajne odbrane, Savković je pogodila dva bacanja za 76:68, čime je veliko slavlje moglo da počne.

Jelena Bulajić postigla je 30 poena, uz 5 skokova, Jovana Savković dodala je 18, uz 5 asistencija i 3 skoka, Milena Bigović 15, imala 7 skokova i 6 ukradenih lopti, Lana Vukčević 8 uz 12 skokova, Atina Radević 4, Marija Baošić 1.

Tako je naša reprezentacija pored brojnih problema u veoma jakoj konkurenciji uspjela da ispuni primarni cilj i izbori opstanak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније