Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

17. 06. 2024. 09:00 >> 09:05

Šok za Litvaniju:

Valančunas propušta olimpijski kvalifikacioni turnir zbog potpisivanja novog ugovora

Košarkaš Nju Orleans Pelikansa, i jedan od najboljih litvanskih košarkaša Jonas Valančunas, neće igrati za reprezenaciju na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Portoriku.

Prepreka je nastala oko potpisivanja novog ugovora u NBA ligi. Kako je litvanski centar slobodan agent, mora da dobije garanciju da će početkom jula kada će potpisati novi ugovor, biti bez ikakve povrede, s tim što se to preklapa upravo sa olimpijskim turnirom koji se igra od 2. do 7. jula.

"Uslov koji ne možemo da ispunimo je da Jonas mora da bude zdrav početkom jula kada potpisuje ugovor. To niko ne može da garantuje. Osamnaest godina, on je razumio potrebe nacionalnog tima, a ako se situacija drastično ne promjeni, sada će Litvanija morati da razumije Jonasa“, kazao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Litvanije, Mindaugas Balčijaunas.

Centar Nju Orleansa će biti svo vrijeme uz ekipu, ali neće smjeti da igra.

"Prvi put u svom životu da ne mogu da budem igrač. Biću tu duhom, davaću savjete, biti uz tim, treniraću. Nadam se da me Litvanija razumije“, kazao je Valančunas.

Litvanija je u kvalifikacionom turniru koji se igra u Portoriku, u grupi sa Meksikom i Obalom Slonovače, odakle se ukršta sa drugim dijelom gdje se nalaze Italija, Portoriko i Bahrein. Pobjednik te grupe će se automatski naći u grupi C Olimpijskog turnira gdje se nalaze reprezentacije SAD, Južnog Sudana i Srbije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније