Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

14. 06. 2024. 22:46 >> 22:46

dominacija "zelenih"

Slukas opet zabio nož u srce Olimpijakosu, PAO od 0:2 do titule

Kada je njegov tim izgubio prvi meč četvrtfinala Evrolige od Makabija, Ergin Ataman je poručio da će podnijeti ostavku ako ne dovede Panatinaikos do fajnl-fora. Sličnu izjavu je "ispalio" i nakon 0:2 protiv Olimpijakosa u finalu šampionata i najavio titulu, a tim riječima je očito natjerao ekipu da izvuče maksimum iz sebe, pa je PAO nakon 13 godina objedinio pehare namijenjene prvaku Evrope i Grčke.

"Zeleni" su u dramatičnoj majstorici u "OAKA areni" slavili 87:82, a timu iz Pireja je "nož u srce" zario njegov dugogodišnji lider, Kostas Slukas.

Iskusni plejmejker, koji je prošlog ljeta učinio nezamislivo i prešao put kao Vasilis Spanulis, samo u suprotnom smjeru, u meču odluke je ubacio 29 poena, uz sjajan šut - trojke 4-5, za dva 6-9, bacanja 5-6.

Dvocifren učinak su imali i Džerijen Grent (15), Kendrik Nan (13), koji je dao dva veoma važna slobodna bacanja na 7,1 sekundi do kraja za 85:82, te Matijas Lesor (11).

Sve je riješeno poslije tih bacanja Nana, jer Najdžel Vilijams-Gos nije na vrijeme ubacio loptu u igru. Jorgos Barcokas je tražio čelendž, ali je bilo uzalud.

U poraženom timu najefikasniji su bili Alek Piters (21), Kostas Papanikolau (18), Nikola Milutinov (17, uz 12 skokova) i Vilijams-Gos (12).

Titulu je osvojio i Bajern, koji je u Berlinu savladao Albu 88:82 za 3:1 u finalu Bundeslige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније