Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

10. 06. 2024. 08:09 >> 08:19
Čitaj mi:

NBA FINALE

Boston poveo sa 2:0 u seriji: Sjajna partija Holideja

Košarkaši Boston Seltiksa su dobili Dalas Maverikse i u drugoj utakmici finalne serije NBA lige sa 105:98, i tako još jednom potvrdili prednost domaćeg terena.

"Kelti" su još jednnom potvrdili bogatstvo svog rostera, pa kad šuterski nije išlo prvoj zvijezdi Džejosnu Tejtumu, drugi igrači su "iskočili" kada je u pitanju produkcija poena.

Prije svih sjajna partija Džrua Holideja, koji je pokazao zašto je cijenjen u najvišim krugovima lige, i zašto je Stiv Ker radio na tome da bude dio super tima koji reprezentacija SAD šalje na OI u Parizu.

Plej Bostona je na kraju dao 26 poena i imao 11 skokova uz fenomenalne procente 11/14 iz igre.

Tejtum sa druge strane je imao nešto svestraniju partiju, pa mu je tako falio jedan skok za trip dabl učuinak.

Ako ga šut nije služio, onda se dobro stavio u ulogu asistenita. Na kraju 18 poena (6/22 iz igre), 12 asistencija i devet skokova.

Džejlen Braun je dao 21 poen, imao sedam asistencija i tri ukradene lopte, a i Derik Vajt je odigrao sjajno na obije strane terena, na kraju 18 poena, pet skokova, tri ukrade i dvije blokade, od kojih se posebno istekla ona nad Pi Džej Vašingtonom koja je i rješila pitanje pobjednika.

Boston je imao +5 u posljednjem minutu, Džons je udario blokadu Tejtumu, kontra Dalasa Irving je uposlio Vašingtona ali je Holidej udradio čuveni "chase dowon" blok (blokada sa leđa iz trka).

I Porzingis je uspio da da svoj doprinos sa 12 poena, na samo 23 minute koliko je igrao u restrikciji nakon prvog meča i straha od obnove povrede.

A i jedan od ključnih momenata je trojka rezerviste Pejtona Pričarda sa pola terena uz zvuk sirene, sa kojom je Boston otišao na +9.

"Umoran sam više od priče da je Boston sve u jednom ili dva igrača. Boston su svi igrači rostera, svaki od njih koji je izašao na teren je doprinio večeras pobjedi", kazao je trener Džo Mazula.

Trener Bostona je apostrofirao trojku Pričarda kao najbolji potez meča, a u svlačionici je to i rekao. 

"Bilo je dosta poteza, ali ključna je bila ta trojka. Hvala ti što si je uzeo", kazao je on Pričardu.

Kod Dalasa, Luka Dončić je upisao svoj prvi tripl dabl učinak u finalima sa 32 poena i po 11 skokova i asistencija, Irving je dao 16 uz šest asistencija, Vašington je dao 17 i imao sedam skokova.

Trener Džejson Kid je probao da pusti "špicu nesuglasice" među Seltikse, kada je nazvao Brauna najboljim igračem Bostona, a ne Tejtuma.

Njih dvojica su kombinovano većeras šutirali samo 2/13 trojke, ali tu su bili ostali da "srede" ostatak.

"Njih dvojica kad su na terenu je vjerovatno najveća prednsot našeg tima. Njihov odnos ne može da se naruši, oni su kao braća. Ne preferiram nikada jednog u odosu na drugog. Volim obojicu, jer su obijica super zvijezde, i to pokazuju godina na najvećoj sceni", kazao je Holidej nakon izjave Kida.

Boston je pohvalio i Luka Dončić.

"Zbog ovoga su imali najbolji skor lige i bili s pravom tim broj 1. Imaju mnogo sjajnih igrača, i praktično bilo ko može da ima noć za sebe", kazao je Slovenac.

Boston sada vodi 2:0 u seriji koja se seli u Dalas i treći meč je na programu u noći između srijede i četvrtka.

U istoriji NBA lige samo pet timova u finalima je uspjelo da se vrati nakon što su gubili sa 2:0 u seriji, a najsvježiji primjer su Milvoki Baksi koji su 2021. godine nakon 0:2 protiv Finiks Sansa, okrenuli seriju i na kraju slavili sa 4:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније