Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

06. 06. 2024. 20:51 >> 22:48
Čitaj mi:

NBA LIGA

Boston i Dalas počinju borbu za trofej

Bitka za šampiona NBA počinje večeras, za titulu i prsten boriće se Dalas i Boston. Jedan protiv drugog za trofej će se takmičiti dva fantastična tandema, s jedne strane Luka Dončić i Kajri Irving, sa druge Džejlin Braun i Džejson Tejtum. Boston zbog boljeg učinka u regularnom dijelu sezone ima prednost domaćeg terena.

Seltiksi su u finalu drugi put u posljednje tri sezone, ali “love” prvu titulu još od 2008. godine. Novi prsten bio bi im 18. u istoriji, čime bi opet postali samostalni rekorderi, s obzirom na to da su trenutno izjednačeni sa LA Lejkersima sa po 17 titula.

Boston je do finala došao su na vrlo ubjedljiv način. Uz najbolji skor (64-18) od svih ekipa tokom regularne sezone, u doigravanju su izgubili samo dvije utakmice. U prvoj rundi pobijedili su Majami sa 4:1 u seriji, a istim rezultatom savladali su i Klivlend u drugoj rundi. U finalu Istočne konferencije NBA lige deklasirali su Indijanu sa 4:0!

Važna stvar za Boston je što im se za finale vraća oporavljeni Kristaps Porzingis, bivši košarkaš Dalas Maveriksa koji će zauzeti poziciju startnog centra u petorci s Džruom Holidejem, Derikom Vajtom, Džejlenom Braunom i Džejsonom Tejtumom.

Dalas, predvođen sjajnim Lukom Dončićem, u pohodu je na drugu NBA titulu u svojoj istoriji. Do prve ih je doveo legendarni Dirk Novicki 2011. godine, što je ujedno i posljednji put da su Maveriksi zaigrali u finalu. 

Dalas je do finala stigao iako ni u jednoj seriji nije imao prednost domaćeg terena, s obzirom na to da su bili peti na Zapadu sa 50 pobjeda i 32 poraza. Na startu plej-ofa u šest utakmica izbacili su LA Kliperse, a zatim su na isti način nadigrali i Oklahomu, najbolju ekipu konferencije iz regularnog dijela sezone. Najubjedljiviji su bili u finalu konferencije, gdje su u pet utakmica savladali Minesotu, koja je rundu ranije izbacila prošlogodišnje šampione Denver.

Ni Maveriksi nemaju problema sa povredama, iako se u zvanično navodi da Dončić ima problem s istegnućem desnog koljena, kao i da osjeća bolove u lijevom zglobu. Slovenac više-manje cijelo doigravanje vuče lakše povrede, ali to kao da to utiče previše na njegove fenomenalne partije, pa bi bilo nezamislivo da propusti početak NBA finala.

Dončić će tako i dalje predvoditi napad Dalasa, a veliku pomoć ima u preporođenom Kajriju Irvingu, koji će imati i motiv više s obzirom na to da njegov rastanak s Bostonom prije pet godina nije bio baš najlepši. Uz sjajan bekovski dvojac, standardni članovi petorke su Derick Džons Junior, Pi Džej Vašington i Danijel Gaford.

Prvi meč u Bostonu počeće u 2 sati i 30 minuta iza ponoći.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније