Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

28. 05. 2024. 22:56 >> 22:56
Čitaj mi:

TRENER SC DERBIJA ZADOVOLJAN SEZONOM

Jakara: Skidam kapu momcima za ono što su pokazali

Kada je u novembru Andrej Žakelj otišao u Budućnost, uprava SC Derbija je trenera potražila na istom tržištu i dovela bivšeg šefa struke češkog Brna i Heliosa iz Domžala, Dejana Jakaru.

U prvom slovenačkom obračunu za pehar na domaćoj sceni uspješniji je bio 38-godišnji trener iz Kranja, koji je "studentima" donio treći trofej u klupskoj istoriji - Kup Crne Gore.

U finalu nacionalnog šampionata je Jakarin tim opet prijetio, ali je njegov sedam godina stariji zemljak ipak riješio sve sa 3:1 u pobjedama.

"Čestitam Budućnosti titulu, ali skidam kapu mojim momcima za ono što su pokazali, za želju koju su imali. Jednostavno, Budućnost je imala Jogija Ferela, koji je odlučio utakmicu. Moram da se zahvalim svima koji rade sa mnom u stručnom štabu, bez njih ne bi bilo ovakvog rezultata. Premalo puta ovo kažem, a odlični su bili. Ovo je vrlo uspješna sezona, mada smo željeli ovu titulu. Ali, kad je na drugoj strani ekipa sa ovakvim igračima i trenerom onda zaslužuje da osvoji", rekao je Jakara.

Nije želio da priča o svojoj i budućnosti kluba.

"Teško je to sada komentarisati. Klub raste iz godine u godinu, odlično se radi sa mladim igračima. Nadam se da povreda Davida Mirkovića nije teže prirode, a vidjećemo šta će biti dalje".

Na spisku Boška Radovića za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre trebalo bi da se nađu Igor Drobnjak, Emir Hadžibegović i Luka Bogavac, a u klubu je još nekoliko igrača za mlađe selekcije.

"U odličnom su stanju. Neka ih uzmu, neće ih razočarati", zaključio je Jakara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније