Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 05. 2024. 22:06 >> 23:22
Čitaj mi:

riješili finale sa 3:1

Budućnost 16. put prvak Crne Gore, Ferel odbio nalet SC Derbija

Prvi put od obnavljanja nezavisnosti postojala je mogućnost da košarkaši Budućnosti završe sezonu bez ijednog trofeja, iako su nastupali u pet takmičenja, jer im je u finalu plej-ofa domaćeg šampionata prijetio "dželat" iz polufinala ABA Superkupa i Kupa Crne Gore, SC Derbi. "Studenti" su i večeras namučili najveći crnogorski klub, ali je Jogi Ferel u finišu zablistao i donio "plavima" 16. titulu prvaka Crne Gore. Na kraju je bilo 90:83 (18:19, 24:14, 23:21, 25:29).

Utakmica je do sredine 2. četvrtine bila izjednačena. Domaćin je na samom startu došao do plus pet (5:0 i 8:3), ali je Budućnost brzo uhvatila priključak i onda u završnici 1. poluvremena pokazala da je odlučna da sve završi večeras.

Nakon vođstva rivala 30:27 u 15. minutu, Andrej Žakelj je uzeo tajm-aut, a njegova ekipa odgovorila serijom 12:0 (po četiri poena Andrija Slavkovića i Kenana Kamenjaša, po dva Mekinlija Rajta i Flečera Megija) za preokret na 39:30.

Emir Hadžibegović je trojkom prekinuo post svog tima od četiri i po minuta, ali je dosta srećno sa iste distance pogodio i Jogi Ferel za 42:33 na velikom odmoru.

Slično kako je njihov suparnik završio prvo, "studenti" su počeli 2. poluvrijeme i sa dva bacanja Borne Kapuste i dvije trojke Nikole Pavlićevića prišli na 41:42.

Ubrzo je Mateo Drežnjak vezao dva pogotka i izjednačio na 47:47, ali je Budućnost opet bolje završila dionicu i u posljednjih 10 minuta ušla sa rekordnih plus 11 (65:54).

Nije, ipak, bio kraj. Ni izbliza - Hadžibegović je trojkom na startu završne dionice pogodio trojku, potom dao koš i faul, da bi Igor Drobnjak sam napravio seriju 7:0 za 69:71 na četiri minuta i sekundu do kraja.

Žakelj je uzeo tajm-aut, a Ferel na istovjetan način odgovorio Drobnjaku, te trojkom i dva pogotka za dva donio plus šest (78:72).

Derbi je prišao na 78:76, ali je Ferel pogodio još jednu trojku, a Andrija Slavković nakon promašaja Tomislava Ivišića iskoristio dva bacanja za 83:76.

Sve je bilo gotovo minut i 11 sekundi prije kraja, kada je i kapiten Petar Popović, koji se oporavio od bolesti i igrao prvi meč u finalu, pogodio trojku za 86:78.

Nije, ipak, moglo bez drame, jer su 31 sekundu prije kraja obostranu ličnu grešku dobili Megi i Luka Bogavac, a Žakelj drugu tehničku, automatski i isključujuću. Nastavilo se raspravom Ferela i Dejana Jakare, ali se sve brzo smirilo.

Ferel je bio igrač meča sa 23 poena i sedam asistencija, a dvocifren učinak su imali i Kamenjaš (15), Aleksa Ilić (14), Rajt (13) i Slavković (10).

U poraženom timu najbolji su bili Hadžibegović i Drobnjak sa po 16 koševa, Drežnjak je ubacio 12, Pavlićević 11, a talentovani David Mirković 10.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније