Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

22. 04. 2024. 13:16 >> 13:17

PROGLAŠENI FINALISTI

NBA liga izbacila kandidate za godišnje nagrade, ko su favoriti?

Nakon starta prve runde plej-ofa, NBA liga je odlučuila i da prestavi finaliste za godinjšje nagrade.

Najinteresantnija kao i svake godine je nagrada za najboljeg igrača godine, MVP-a lige, gdje među finalistima nema ni jednom američkog igača.

Nikola Jokić iz Denver Nagetsa je po nekim procjenama favorit, što bi centru iz Sombora bila treća takva nagrada u karijeri, nakon što je bio najbolji igrač 2021. i 2022. godine. Prošle godine je bio takođe među najužim kandidatima za nagradu, ali je istu osvojio Džoel Embid.

Najveći konkurent mu je Šai Gildžes Aleksander, sjajni kombo bek Oklahome Siti Tandera, koji su regularnu sezonu završili na prvom mjestu. Popularni SGA, koji je kanadski reprezentativac je imao dobru sezonu iza sebe i tokom godine često je bio na prvom mjestu favorita.

Treći kandidat je Luka Dončić iz Dalas Maveriksa koji ima nestvarne brojke ove sezone. Slovenac je u prosjeku ubacivao 33,9 poena i imao 9,2 skoka i 9,8 asistencija po meču.

On je istisnuo iz finalnog odabira Janisa Adetokumba.

Finalisti za najboljeg rukija sezone su Viktor Vembanjama (San Antonio), Brendon Miler (Šarlot), Čet Holmgren (OKC), i sve sem odabira fenomenalnog Francuza bi bilo prvorazredno iznenađenje.

Vembanjama je kandidat i za najboljeg defanzivca godine gdje su mu glavni protivkandidati zemljak Rudi Gober (Mineosta) i Bem Adebajo (Majami).

Iako ima sjajan defantivni rejting sa 10,6 skokova i 3,6 blokade po meču, zbog rezultata San Antonio Sparsa u sezoni u kojoj su imali čak 60 poraza, teško da će rukiju biti dodjeljena nagrada za najboljeg defanzivca.

Tako da favoit je po svemu Rudi Gober koji je tri puta do sada osvajao istu (2018., 2019., i 2021.) sve kao košarkaš Jute Džez.

U nagradi za "Najboljeg šestog čovjeka lige", možda je iznenađenje što nema Bogdana Bogdanovića koji je imao najbolju sezonu do sada u NBA ligi. Srpski košarkaš je možda platio ceh jer je 33 utakmice počeo kao starter.

Njega je direktno u borbi dobio Bobi Portis iz Milvoki Baksa, međutim glavni favoriti su Malik Monk (Sakramento) i Naz Rid (Minesota).

Među kandidatima za "Igrača koji je najviše napredovao" su Tajris Maksi (Filadelfija), Kobi Vajt (Čikago) i Alperin Sengun (Hjuston).

Turski centar je bio možda i među favortima ali je odigrao svega 63 utakmice zbog povrede kojom je ranije završio sezonu.

U duelu dva kombo beka veće šanse se daju Maksiju koji je ove godine stigao i do prvog Ol star nastupa, a sa 20 poena po meču napravio je iskorak sa 25,9, uz dupliranje i broja asistencija. Dok je prošle godine dijelio 3,5 asistencija u prosjeku ove je na brojci 6,2.

Kandidati za "Najboljeg klač igrača" su Stef Kari (Golden Stejt), Demar Derozan (Čikago) i Šai Gildžes Aleksander (OKC).

Nagrada koja od skoro postoji u NBA ligi odnosi se na to koji igrač postie ključne poene u egal utakmmicama, i ove sezone Kari je među favoritima za nagradu.

Na kraju i tri trenera su kandidovana za najboljeg u sezoni - Mark Dejnjo (OKC), Kris Finč (Minesota) i Džamal Mozli (Orlando).

Veliki favorti je trener Oklahome koja je na iznenađenje mnogih završila kao prva ekipa Zapadne konferencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније