Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 04. 2024. 19:14 >> 19:17
Čitaj mi:

NBA PLEJ IN

Kingsi su dužnici Voriorsima, ali kako bez Monka i Huertera

Prije godinu dana u sedmoj utakmici plej-of serije duela prve runde između Sakramento Kingsa i Godlen Stejt Voriorsa Stef Kari je sasuo 50 poena, a tim iz Zaliva je prošao dalje protiv ekipe koja je bila apsolutni hit sezone.

Godinu dana kasnije, utakmica plej-ina, biti ili ne biti, pobjednik nosi sve, odnosno ide na novu utakmicu protiv poraženog iz duela Pelikansa i Lejkersa.

Ove sezona dva tima iz Kalifornije su četiri puta igrali međusobno i u čak tri meča pobjednik je dobijao utakmicu sa poenom prednosti.

Kingsi imaju rečeno jezikom muzičke industrije "prokletstvo drugog albuma". Dok je prošle sezone cijela liga navijala za njih, i svi su širom SAD "palili svijetla" za Kraljeve i prekid 16-godišnjeg posta bez doigravanja, ove sezone je pad u plej-in (lani bili treći) doživljen kao neuspjeh iako su imali samo dvije pobjede, ali takav je i ovogodišnji trend u NBA ligi.

Istina i sama liga se ogriješila o tim Majka Brauna pa tako ni Domantas Sabonis ni Dearon Foks nisu birani za Ol star meč.

Posebno je nevjerovatan podatak za Litvanca koji je sa prosjekom od 19,4 poena, 13,7 skokova i 8,2 asistencije i čak 77 dabl dabl učinaka nije uspio da dobije pozivinicu, i tako se kandidovao za vjerovatno najveći izostanak u istoriji egzibicionog vikenda NBA lige.

Toliki broj dabl dabl učinaka u jednoj sezoni nije viđen u NBA skoro pola vijeka.

Posljednji put je zabilježio Mozes Meloun u sezoni 1978/79. Uz sve to Sabonis je vezao 61 vezani dabl dabl učinak.

Mogli bi Kinksi da se nadaju nekoj osveti Golden Stejtu da su kompletni, ovako ogroman hendikep je izostanak Malika Monka, legitimnog kandidata za nagradu Najbolji šesti igrač lige.

Ove sezone je bilježio 15,4 poena i 5,1 asistenciju sa klupe, ali ga neće biti sve do prvog maja.

Da će "šuterske cijevi" ekipe iz prijestonice Kalifornije biti dodatno ošteđene potvrđuje i izostanak Kevina Huertera koji je povrijedio rame, i mogao bi da se vrati u stroj za eventualnu plej-of seriju, ali koja sada izgleda dosta daleko.

Prošlogodišnji prvi napad lige ove godine je pao na 13. mjesto, praćeno i svojevrsnom nesposobnošću da urade išta tokom trejd prozora, ali ako ništa odbrana koja je lani bila 25. ove godine je 12. u ligi.

Voriorsi su imali više nego turbulentnu sezonu, nažalost koju su pratile više trzavice koje nemaju veze direktno sa košarkom.

Prije svega, nesrećno je stradao pomoćni trner i jedna od voljenijih figura u "Orakl areni" Dejan Milojević, koji nije preživio jaki srčani udar.

Drejmond Grin je kažnjen na neodređeno sve zbog užansog ponašanja na terenu, početka čestih fizičkih obračuna, pa je morao obavezno da ide i na terapiju zbog toga.

Klej Tompson, druga polovina dua "Splash brothers"-a je odbio novi ugovor i traži više novca, dok je Enrdju Vigins odigrao najgoru poentersku sezonu u svojoj karijeru sa 13.2 poena po meču.

Sve ovo je palo na leđa prve zvijezde tima Stefa Karija koji je morao da pokaže sve svoje liderske sposobnosti i sam nosi na svojim plećima ekipu prema naprijed.

Sada je za ekipu Stiv Kera sve u duhu "martovskog ludila", odnosno za plej-of seriju trebaju im dvije pobjede iz dva meča.

Dobra stvar za Voriorse je da su u ovakvoj turbulentnoj sezoni dobili mlade igrače u vidu Brandina Podzijemskog, Džonatana Kuminge i Trejsa Džeksona Dejvisa.

Navijače Vorioorsa hrabri i završetak sezone gdje su imali 26 pobjeda i 12 poraza.

Ukoliko pak uspiju da se domognu osme pozicije i duela sa Oklahomom, malo je onih koji bi smjeli da kažu da su Voriorsi autsajderi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније