Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

05. 04. 2024. 10:19 >> 19:03

NOVI REKORD

Ispred Džordana i Lebrona, Nikola Jokić stigao do 14.000 poena

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je da piše istoriju u NBA ligi.

U utakmici sa San Antonio Sparsima prestigao je Karmela Entonija na vječnoj listi strijelaca Nagetsa, a sada je uspio da pređe granicu od 14.000 poena u karijeri i to krajem treće četvrtine u duelu sa Klipersima.

Zanimljiva činjenica jeste, da je Jokić do ovog uspjeha došao poslije osvojenog NBA prstena, što ga stavlja ispred Majkl Džordana i Lebron Džejmsa.

Džordan je do 14.000 poena u NBA ligi stigao 22. aprila 1990. godine i tada nije imao šampionsku titulu. Tek sljedeće godine je uspio da se dokopa prstena. Sa druge strane, Lebron Džejms je isti uspjeh ostvario je 2. januara 2010. godine, dvije sezone prije prve šampionske titule.

Takođe, Jokić je sa 129. tripl-dablom u karijeri četvrti svih vremena, na devet manje od trećeplasiranog Medžika Džonsona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније