Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

01. 04. 2024. 19:55 >> 20:02

ABA LIGA

"Studenti" daleko od prilike za trijumf u Beogradu

Posljednje kolo AdmiralBet ABA lige krije dvije važne odluke za crnogorsku košarku - da li će SC Derbi igrati u plej-ofu, odnosno hoće li Mornar ostati na 13. mjestu i obezbijediti u najmanju ruku baraž za opstanak.

"Studenti" su danas imali teoretsku šansu da osiguraju 8. mjesto, za šta im je bila potrebna senzacija na gostovanju Crvenoj zvezdi. Ona je izostala, Beograđani su slavili 94:76, obezbijedili 1. poziciju pred plej-of, a izabranicima Dejana Jakare produžili neizvjesnost.

Moguće je da će SC Derbiju biti potrebna pomoć upravo Crvene zvezde - ukoliko u petak izgube gradski derbi od Budućnost Volija, Nikola Pavlićević i drugovi će morati da navijaju za pobjedu "crveno-bijelih" u nedjelju na gostovanju Splitu.

Odlično je domaćin otvorio meč u Beogradu i krajem prve dionice stekao dvocifrenu prednost zahvaljujući odličnom šutu sa distance. SC Derbi je sredinom druge četvrtine iskoristio loše reakcije Tobija i Nedovića, te smanjio zaostatak, ali bilo je to kratkog daha jer je Zvezda poenima Davidovca u finišu druge deonice otišla na "plus 13".Nastavila je Zvezda da kontroliše stvari na parketu i u drugom poluvremenu, skoro svih dvadeset minuta vodila sa preko dvadeset razlike. Maksimalnu prednost "crveno-bijeli" su imali na četiri minuta do kraja susreta +30 (92:62). Do kraja su igrači SC Derbija uspjeli da ublaže poraz za konačnih 94:76.

Najefikasniji kod "studenata" Hadžibegović sa 15 poena, Mirković je dodao 14, Drobnjak 12 poena.

U pobjedničkom sastavu istakao se Nedović sa 16 poena, Bolomboj i Hanga upisali su po 15 koševa.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније