Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

29. 02. 2024. 11:10 >> 11:10
Čitaj mi:

NBA

Teška artiljerija Bulsa u reketu donijela pobjedu protiv Klivlenda: Vučević novi dabl dabl

Košarkaši Čikago Bulsa slavili su u svom "Junajted centru" protiv Klivlend Kavalirsa 132:123.

Bili Donovan, trener Bulsa, poznat još iz vremena dok je vodio Univerzitet Floridu u NCAA po sjajnom radu sa centrima, odlučio se sinoć za "tešku artiljeriju" u reketu, odnosno Nikola Vučević i Andre Dramond su počeli meč zajednp u startnoj petorci.

Takav duo centara koji su odličnu u skoku donio je bitnu razliku, a ovaj tandem je sam imao skokova koliko ekipa Klivlenda ukupno - 39 (Dramond 26, naš centar 13).

Vučević je imao i 24 poena, pa je nastavio da povećava svoj konto dabl dabl učinka, dok je Andre na kraju ubacio 17 poena.

Cijela ekipa Bulsa je sinoć kontrolisala skok, pa su tako na kraju imali 74 skoka ukupno, ali opet nisu uspjeli taj kapital iz reketa da iskoriste i ranije meč privedu kraju, pa smo gledali čak dva produžetka.

Selekcija šuta ostaje boljka ekipe iz Ilionisa, pa je tako Demar Derozan ubacio 35 poena, ali polovinu ih je dao sa linije penala (17/19), dok je iz igre bio na ispod 30 odsto šuta odnosno 8/26.

Kobi Vajt je bio na 25 odsto (5/20), Dosunmu je šutirao 6/14, a čak i Vučević je bio na 10/23.

"Upravo smo pričali u svlačionici, moramo da nastavimo da se borimo. Večeras je to bilo na nivou, upravo borba. Šut će već da dođe, znamo i gdje smo griješili. Večeras smo imali tu želju i ona je na kraju donijela pobjedu", kazao je Dramond nakon meča.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније