Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ KSCG ]

15. 02. 2024. 18:55 >> 19:11
Čitaj mi:

LAKO SA PODGORICOM

Košarkašice Budućnosti osvojile Kup Crne Gore

Košarkašice Budućnost Bemaksa opravdale su očekivanja i pobjedom protiv Podgorice (83:59) osvojile Kup Crne Gore.

 To je podgoričkom timu 15. trofej Kupa, a osim posljednjih 13, najbolji je bio i 2007. i 2008. godine.

Prva četvrtina donijela je zanimljiv scenario, ali je već početkom druge četvrtine Budućnost potvrdila dominaciju i pokazala kvalitet više u odnosu na svoju filijalu, koja je sa kadetkinjama i juniorkama pokazala da ima lijepu perspektivu.

Podgorica je dobro otvorila meč, imala prednost 10:9 nakon sedam minuta igre, ali je onda Budućnost eksresno napravila seriju 25:4 i odmah najavila da je iznenađenje nemoguće i već tada trasirala put ka pobjedi i prvom trofeju u sezoni.

"Vučice” su prvo nakon trojke Bulajić preokrenule, da bi Domuzin pogodila za 15:10 na kraju prve četvrtine. Ali, dobar finiš prve dionice bio je samo početak perfektne serije Budućnosti, koja je iz minuta u minut pravila sve veću razliku.

U prvih šest minuta drugog perioda "plave” su napravile 19:4 i povele sa 34:14. Budućnost je čestim rotacijama držala ritam, dok je mladi tim Podgorice imao čak 11 izgubljenih lopti u prvih 20 minuta.

Ali, Podgorica je drugo poluvrijeme otvorila serijom 10:0 i izašla iz dvocifrenog minusa (42:33), odigrala hrabro, bez mnogo respekta i pokazala da može da napravi mimo očekivanja finale vrlo zanimljivim.

Podgorica je uoči posljednjih 10 minuta bila totalno u ,"igri” – 57:48. Vjerovatno su se i "vučice” iznenadile otporom rivala, ali su serijom 13:4 u prvih pet minuta posljednje četvrtine uspjele da naprave razliku i "odlijepe” se na 70:52.

Najefikasnija bila je Zorana Radonjić sa 18 poena, uz 11 asistencija, 7 skokova, 6 ukradenih lopti, Maja Bigović postigla je 16, uz 8 skokova, Dragana Domuzin ubacila je 13, Jovana Savković postigla je 12, dok je u timu Podgorice Atina Radević postigla 17, imala 7 skokova, 6 asistencija, Janja Dragišić postigla je 15, a Lana Vukčević 10, uz 9 uhvaćenih lopti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније