Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

09. 01. 2024. 13:11 >> 13:11
Čitaj mi:

BUDUĆNOST ČEKA BURG

Ferel: Nadam se da ćemo svih 40 minuta imati podršku sa tribina

Košarkaši Budućnost Volija igraju u 14. kolu Evrokupa protiv francuskog Burga.

Do skoro francuska ekipa je bila "redovan mušterija" plavo bijelih, ali dolaze u "Moraču" kao prvoplasirana ekipa u grupi, kao tim koji je vezao deset uzastopniih pobjeda i koji ima dvije vezane pobjede upravo nad ekipom Budućnosti.

Za "plavo-bijele" je utakmica "biti ili ne biti" ukoliko žele da se domognu plejofa.

Svjestan je toga i Andrej Žakelj.

"Burg je utakmica koja nam je od velikog značaja kao i poslednjih nekoliko u Evrokupu. Burg je ekipa koja igra odlično, trenutno su u seriji od deset utakmica bez poraza, poslednjih 14 mečeva samo jedan poraz. Ekipa su koja igra veoma brzu košarku, veoma efikasnu i u prethodnom kolu Evrokupa su slavili protiv Gran Kanarije tako da moramo poštovati takvog protivnika. Moja očekivanja za naredne utakmice su da smo bolji, iz meča u meč da napredujemo i da imamo pristup i koncentraciju koji su potrebni. Na nekim utakmicama to smo i pokazali, na nekim samo na momente i moja želja je da igrači shvate da nije dovoljno samo 20-30 minuta igre. Moramo igrati fokusirani, sa velikom energijom i samo tako možemo da se nadamo dobrom rezultatu protiv tako dobre ekipe, sve drugo ne bi bilo dobro", kazao je Slovenac na klupi našeg predstavnika.

Jogi Ferel, plej Budućnosti se osvrnuo prvo na duel sa Mornarom, koji je Budućnost slavila nakon produžetaka.

"Utakmice koje su unaprijed dobijene na papiru su najteže za igrati. Teška utakmica protiv ekipe iz naše države, znali smo da će doći sa dosta želje, da će dati sve od sebe da dobiju meč i odigrali su odličan meč. Srećni smo što smo došli do pobjede u produžetku iako smo bili u velikom zaustatku u trećoj četvrtini".

Pritiv Burga, Amerikanac očekuje da če publika da bude ta koja će da nosi tim.

"Očekuje nas veoma važan meč protiv izuzetno jakog protivnika koji je popunjen na svim pozicijama. Kad je naša igra u pitanju jednostavno moramo imati više fokusa, svih četrdeset minuta i nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina, da će nas navijači "nositi", da ćemo iskoristiti tu energiju kako bismo odigrali dobro na terenu i slavili", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније