Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

24. 11. 2023. 11:17 >> 11:17

ABA

Džons: Protiv Cedevila Olimpije moramo da odigramo timski

Košarkaše Budućnost Volija očekuje derbi 9. kola ABA lige sa ekipom Cedevita Olimpije.

"Plavo-bijeli" dočekuju "Zmajeve" nakon trijumfa protiv Trenta u Evrokupu, koji je bio izuzetno važan zbog nastavka evropskog takmičenja, ali i dosta težak jer je trijumf došao tek nakon produžetaka.

"Jedino što mogu komentarisati o utakmici sa Trentom jeste naš trud, izašli smo sa puno pažnje na detalje, odigrali čvrsto. Svaki posjed bez obzira da li smo odradili dobro ili loše smo nastavili da igramo čvrsto. Morali smo na toj utakmici izaći na teren i napraviti reakciju", kazao je Marvin Džons, centar podgoričkog kluba.

Za gostovanje Ljubljančana, Džons smatra da sve što treba da urade je da se drže plana.

"Što se tiče utakmice sa Cedevita Olimpijom u ABA ligi sve što treba da uradimo je da ispoštujemo plan utakmice. Od jutros smo u dvorani i gledamo film. Potrebna je samo pažnja na detalje zato moramo opet izaći i odigrati sa puno čvrstine i završavati zadatke koje nam stručni štab da na visokom nivou", kazao je on.

I trener "plavo-bijelih" Andrej Žakelj je kazao da je utakmica sa Trentom prošla i da se sada okreću Cedevita Olimpiji.

"Mislim da smo utakmicu sa Trentom već zaboravili, analizirali smo utakmicu i moramo da se okrenemo sebi. I sada kada nam u goste dolazi Cedevita Olimpija više manje brinemo o sebi, radimo na našoj igri gdje moramo podići nivo odbrane i ubrzati napad. To su osnovne dvije stvari koje mene zanimaju", kazao je on.

U najavi utakmice sa Žakelj dodaje da ima sličnosti između Trenta i njih, a to je prije svega veliki broj šuteva za tri poena.

"Cedevita Olimpija je vrlo nezgodan tim, na neki način sličan kao Trento, puno šuteva za tri poena sa dobrim individualnim igračima. Sigurno da će nam biti teško i na našem terenu, biće potrebno da odigramo timski u odbrani prije svega, ali vjerujem da sa pravim pristupom, borbom i uz pomoć naših vjernih navijača možemo odigrati dobro i očekivati dobar rezultat", kazao je Žakelj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније