Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

06. 10. 2023. 16:41 >> 16:41

SUBOTICA DOMAĆIN PRVOG TURNIRA

Nikolić: ABA 2 liga jača nego prošle sezone, cilj plasman u Top 8

Košarkaši Sutjeske naredne sedmice će nastupiti u prvom "balonu" ABA 2 lige u Subotici, gdje će odigrati dvije utakmice - u utorak sa Podgoricom i četvrtak protiv Spartaka. Trener Nikšićana Dragan Nikolić kazao je da je liga jača nego prošle sezone, a da je cilj njegove ekipe da prođe među osam najboljih.

"ABA2 liga će ove godine će biti dosta jača s obzirom na to da je obogaćena, na prvom mjestu ekipama koje imaju enormno velike budžete za ovaj nivo takmičenja, a koje nisu igrale prošle sezone. Spartak iz Subotice ima budžet od preko milion i svaka mu čast na tome. Tu je moj bivši klub MZT, koji uvijek balansira između ABA i ABA2 lige. To je najtrofejniji klub u ABA2 ligi, obogatio je ligu velikim budžetom. Takođe i Vojvodina, koja je u kvalifikacijama protiv Bosne i Sparsa dominirala. Sutjeska je nešto procentualno podigla budžet, a to su uradili svi timovi. Liga je jača za oko 40 odsto u odnosu na prethodnu sezonu“, kazao je Nikolić.

Klubovi iz Srbije ni ove sezone ne mogu direktno iz ABA2 u Admiralbet ABA ligu.

"Spartak, Vojvodina i Zlatibor su izuzetno kvalitetni, ali s obzirom na pravlinik ABA lige koji je usvojen faktički direktan prolaz u ligu mogu da imaju ekipe iz drugih republika. U prvom redu mislim na MZT, Helios, ima tu još kvalitetnih timova, ali takođe mislim i na Sutjesku. Imamo šansu, gledamo prema konkurentima. Svi su ambiciozni, svi žele da igraju u ABA ligi", istakao je Nikolić.

Sistem takmičenja je promijenjen, jer ove sezone nema završnog turnira, igraće se plej-of. Dva meča na koš razliku, na domaćem terenu i u gostima.

"Specifično je i to da se regularni dio ove sezone igra u "balonima", a plej-of na koš-količnik. Ni tu ne vidim nikakvu prednost. Smatram da je dobra odluka da će publika uživati u svemu tome. Za početak je najvažnije ući u Top 8", kazao je Nikolić.

Novi kapiten Sutjeske Miloš Vujović, kazao je da očekuje dva teška meča u Subotici.

"Očekuju nas dva kvalitetna protivnika. Prva utakmica je protiv Podgorice – imamo dobar međusobni skor protiv te ekipe. Bitno je da ABA2 otvorimo pobjedom. Drugi meč igramo protiv Spartaka, koji je kvalitetniji od Podgorice. Domaćin turnira, imaće podršku navijača, ali protiv svake ekipe idemo na pobjedu. Ima još prostora za napredak, kako na individualnom tako i na timskom planu. Ali, mislim da smo spremni za ovaj ‘balon’. Što se tiče kapitenske uloge – veća je odgovornost, ali potrudiću se da to uradim kako treba“, poručio je Vujović.

Nikola Kočović je nakon sezone u čačanskom Borcu došao u Nikšić.

"Dobro smo trenirali, spremni smo, a imamo još nekoliko dana da se još bolje pripremimo. Radujemo se startu sezone, želimo da krenemo na što bolji način“, rekao je Kočović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније