Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Н.Р

02. 10. 2023. 13:04 >> 13:14

NAKON ODBIJANjA

Efes: Larkin neće više igrati za Tursku

Poslije haotičnog ljeta između Šejna Larkina i Turske košarkaške federacije, sada je zvanično potvrđeno da tridesetjednogodišnji bek više neće igrati za Anadolu Efes u Superligi (BSL) kao domaći igrač.

Isti tretman se takođe očekuje i za Skotija Vilbekina iz Fenerbahčea, koji je predstavljao Tursku na Svjetskom prvenstvu FIBA 2019. godine u Kini.

Putem saopštenja, koje je objavila turska ekipa na društvenim mrežama i zvaničnom sajtu, objavljeno je da se status bivšeg igrača Bruklin Netsa i Baskonije mijenja za sezonu 2023-24 i budućnost.

Šejn Larkin, koji je predstavljao turski nacionalni tim od 2021. godine, etablirao se kao jedan od najboljih igrača u cijeloj Evroligi sa Anadolu Efesom, osvojivši uzastopne evropske titule sa turskom ekipom. Na Evrobasketu 2022. godine, prosječno je postizao 9,2 poena, 3,6 skokova i 7,0 asistencija po meču.

Ipak, ispostavilo se da Turska poslije poraza od Hrvatske u finalu pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, nije imala razumijevanja.

"Anadolu Efes već godinama posvećeno i uspješno služi turskoj košarci, postavši jedan od vodećih klubova u kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, zahvaljujući svojim postignućima i igračima koje je razvio.

Državni tim nam je uvijek bio glavni prioritet, čak i usred gustih rasporeda. U slučajevima preklapanja termina na štetu našeg kluba, uvijek smo pokazivali najveću pažnju i podršku za pitanja koja se tiču našeg državnog tima.

Kao što je dobro poznato, tokom pripremnog kampa za Olimpijske kvalifikacije i naknadnih kvalifikacionih utakmica našeg državnog tima tokom ljeta, naš igrač Šejn Larkin prošao je proces koji je dukomentovan. Larkin se pridružio kampu do dogovorenog roka, obavijestio nadležne o svojoj povredi i podvrgao se zdravstvenim pregledima koje su tražili ljekari državnog tima. Zbog otkrivenog edema kosti u koljenu, naš igrač nije mogao da učestvuje u utakmicama reprezentacije. Uprkos tome što je momentalno podijelio rezultate magnetne rezonance i ljekarske izveštaje o stanju svog koljena relevantnim kanalima, teško je kažnjen od strane Turske košarkaške federacije.

Kazna koja je nametnuta našem igraču duboko je uticala kako na njega, tako i na naš klub. Planiranje sezone našeg tima, ravnoteža rostera i struktura budžeta pretrpeli su nepopravljiv udar zbog ove kazne. Naš klub, koji je iznjedrio brojne igrače za tursku košarku, obezbjeđivao igrače za reprezentacije u svim kategorijama svake godine i s ponosom slao najviše igrača u naš seniorski tim dugi niz godina, bio je najviše pogođena strana u ovom procesu.

Nakon ovog procesa, nažalost, danas smo saznali da je Sportski arbitražni sud, koji je procijenio predmet na temelju pravne žalbe našeg kluba, potvrdio kaznu nametnutu našem igraču.

Uprkos svemu ovome, kao Anadolu Efes, nastavićemo da podržavamo korake i planove koji će uzdignuti naš državni tim na svim budućim turnirima i događajima, baš kao što smo to uvek činili.

Ostavljamo procjenu ove kazne, koju smatramo da ni naš klub ni igrač nisu zaslužili ni na koji način" stoji u saopštenju turskog šampiona iz Istanbula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније