Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Beta ]

11. 07. 2023. 14:07 >> 14:07

NA JOŠ JEDNU SEZONU

Rudi Fernandes produžio ugovor sa Realom

Košarkaš Real Madrida Rudi Fernandes produžio je ugovor sa klubom na još jednu sezonu, saopštili su danas aktuelni prvaci Evrope.

Ovaj 38-godišnji košarkaš prošle sezone je za Real na 20 utakmica Evrolige prosječno bilježio 4,3 poena, 2,2 skoka i 1,5 asistencija po meču.

Fernandes je prošle sezone osvojio treću titulu prvaka Evrope sa Realom, a do trofeja je došao i 2015. i 2018. godine.

Samo je devet igrača odigralo više utakmica u Evroligi od Fernandesa, koji je nastupao na 325 mečeva. Treći je najbolji igrač po broju ukradenih lopti u tom takmičenju (345), četvrti po broju postignutih trojki (571) i 18. na listi strijelaca (2.958).

Fernandes je karijeru počeo u Huventudu, a zatim je igrao u NBA ligi za ekipe Portlanda i Denvera, da bi 2012. godine prešao u madridski klub.

Sa reprezentacijom Španije četiri puta je bio prvak Evrope, dva puta je osvojio titulu na Svjetskom prvenstvu, uz tri olimpijske medalje (dvije srebrne 2008. i 2012. i bronza 2016. godine).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније