Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.К.

10. 06. 2023. 06:20 >> 06:29

MAJAMI PORAŽEN

Nagetsi poveli 3:1 u finalu NBA lige

Košarkaši Denver Nagetsa dobili su i drugi vezani meč u gostima u velikom NBA finalu protiv Majami Hita (108:95) i poveli 3:1 u seriji.

Pored sjajnog Nikole Jokiće, koji je završio utakmicu sa 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije, odličnu partiju odigrao je i Eron Gordon koji je postigao 27 poena, šest skokova i isto toliko asistencija.

Denver je bolje otvorio utakmicu. Na samom početku ušli su u napadački ritam i poveli poslije nekoliko učinkovitih napada Mareja i Jokića. U finišu prve četvrtine usledila je šuterska kriza, što je iskoristio Batler, koji je sa poludistance pronalazio rješenja za Majami.

Druga četvrtina igrala se u serijama. Jokić je zbog manje povrede zgloba bio na klupi ali Nagetsi su zahvaljujući fenomenalnoj partiji Gordona stekli i devet poena prednosti u ovom dijelu meča (54:45).

Majami u trećoj četvrtini nije imao rješenje za Gordona iako su solidno čuvali Jokića. Na kraju treće četvrtine Denver je imao prednost od 13 poena (86:73) i Majami se našao u bezizlanzoj situaciji.

Majami je na početku posljednje dionice iskoristio izlazak Jokića, zbog pete lične greške, i smanjio vođstvo na 86:81, pa i na 91:85. Ali nisu imali energije da preokrenu rezultat.

Denveru fali još jedna pobjeda do prve, istorijske titule Nagetsa. Šansu da završe posao i uzmu titulu imaće pred svojim navijačima u noći između ponedjeljka i utorka u 02:30h.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније