Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

28. 05. 2023. 12:09 >> 12:09

PROSJEK U SEZONI

Gran Kanarija u prosjeku putuje duplo više od NBA timova

Zbog nepovoljnog geografskog položaja Kanarskih Ostrva, košarkaši Gran Kanarije imaju vjerovatno najtežu situaciju u Evropi što se tiče putovanja, a u prilog tome idu i brojevi.

S obzirom da liga nastoji da smanji razdaljinu svake godine, NBA timovi su putovali u prosjeku približno 66.000 kilometara tokom regularne sezone 2022/23, što je najmanja udaljenost ikada, dok je ekipa Gran Kanarije je ove godine skoro udvostručila ovaj broj.

Prema riječima novinara "Marke" Nača Dukea, španski klub je tokom sezone prešao više od 121.000 kilometara.

Budući da klub smješten nekoliko hiljada kilometara od kopnenog dijela Španije, Gran Kanarija ne putuje čarter avionima, već umjesto toga koriste redovne avio-letove kako bi išli na gosotvanja.

"Sezona je teška jer je Gran Kanarija tu gdje jeste. Mnogo smo putovali. Bilo je veoma teških putovanja. Prešli smo najviše kilometara od svih timova na svijetu, uključujući i NBA", rekao je glavni trener Granke Jaka Laković.

Zbog ovih razloga, tim često odlučuje da ostane na prvoj destinaciji i odatle da ide na drugo gostovanje, kako ne bi morali da putuju naprijed-nazad, ističe Dukue.

Gran Kanarija je nedavno osvajanjem Evrokupa stekla pravo učešća u Evroligi, ali klub razmatra da odustane od takmičenja zbog poteškoća u putovanju koja zahtjevaju velika finansijska sredstva.

"Valensija Basket je sa pola miliona putnih troškova za Evrokup otišla na 1,5 miliona za Evroligu. Mi smo na Kanarskim Ostrvima, živimo u Africi i znamo da bi se putni budžet povećao na više od milion", rekla je predsjednica kluba Sitafa Savane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније