Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В. [ Beta ]

11. 05. 2023. 23:48   >>  23:48

PLEJ BAKSA

Holidej drugi put zaredom najbolji saigrač NBA

Košarkaš Milvoki baksa Džru Holidej izabran je drugi put zaredom za saigrača godine u NBA ligi, prenio je danas sajt takmičenja.

Holidej (32) je do treće Tvajmen-Stouks nagrade došao sa osvojenih 1.359 poena, drugo mjesto je zauzeo Mikal Bridžes iz Bruklina sa 1.190 poena, dok je treći završio Stefen Kari iz Golden stejta sa 1.117 poena.

Nagrada se dodjeljuje glasanjem, a kriterijumi su nesebičnost, liderstvo i posvećenost ekipi.

Priznanje je nazvano po Džeku Tvajmenu i Morisu Stouksu, saigračima iz Sinsinati Rojalsa od 1955. do 1958. godine.

Stouks je doživio povredu tokom sezone 1957/58. zbog koje je pao u komu, ostao trajno paralizovan i dijagnostikovana mu je posttraumatska encefalopatija mozga. Tvajmen je postao njegov zakonski staratelj i advokat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније