Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

12. 04. 2023. 13:56 >> 13:56

ABA 2

Podgorica detronizovala Zlatibor i otišla u polufinale ABA2 lige

Košarkaši Podgorice slaivili su u četvrtfinalu ABA2 lige protiv branioca trofeja ekipe Zlatibora sa 89:64 (26:14, 12:15, 26:16, 25:18).

Ekipa Nebojše Bogavca je demonstrirala jednu prije svega sjajnu defanzivu, odakle su u brzoj tranziciji kažnjavali ekipu iz Čajetine.

Prva dionica, do sredine druge, potpuna dominacija Podgoričana, a protivnik je nakon 15 minuta igre bio sveden na svega 14 poena.

Odličnu u tom periodu Luka Bogavac i Ludovik Bejrust koji su još jednom se pokazali kao sjajan tandem spoljne linije našeg predstavnika.

Od sredine druge četvrtine Zlatibor je ipak pokazao znake života, najviše zahvaljujući Branu Đukanoviću koji je vezao pet poena.

Na kraju prvog poluvremena prednost Podgorice je bila devet poena.

Međutim nastavak donosi ponovo dobru igru momaka Nebojše Bogavca.

Danilo Brnović pogađa dvije vezane trojke, a onda košarkaš aktuelnih šampiona Filip Đuran pravi faul u napadu, poslije čega je uslijedila pretjerana reakcija koja mu je donijela dvije tehničke greške pa je zavrijedio isključenje sa meča.

Podgorica je nastavila da igra dobro, brzo i jednostavno nisu Zlatiborci imali rješenja za mladu ekupu Nebojše Bogavca koja je već nakon 30 minuta imala 20 poena prednosti.

U zadnjoj dionica Selim Fofana je imao svoju seriju od 8:0,  od ukupno 14 koje je postigao u zadnjoj četvrtini. čisto da potvrdi ubjedljiv trijumf Podgorice.

Luka  Bogavac je bio nabolje poenterski raspoložen sa 20 poena, uz četiri asistenicje i tri skoka. Nije baš briljirao na šutu za tri poena (2/10) ali je pokazao da prati trend moderne košarke sa uzimanjem teških šuteva sa velike udaljenosti. Još jednom je naš mladi reprezentativac pokazao da ima sjajan dribling, i odličan ulaz koji je bio baš nerješiva enigma za košarkaše Zlatibora.

Ludovik Bejrust je odigrao sjajnu svestranu utakmicu sa sa dabl dabl učinkom od 10 poena i 10 asisitencija, ali i 4 ukradene lopte i 3 skoka.

Selim Fofana je dao 19 poena, Danilo Brnović 12 uz šest skokova. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније