Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

22. 03. 2023. 08:20   >>  09:14

NBA LIGA

Pobjeda Atlante nad Detroitom, Boston bolji od Sakramenta

Košarkaši Atlante pobijedili su noćas Detroit sa 129:107 i nanijeli mu četvrti uzastopni poraz u NBA ligi.

Atlantu su predvodili Tre Jang sa 30 poena i 12 asistencija i srpski košarkaš Bogdan Bogdanović sa 18 poena uz tri asistencije. Bivši igrač Partizana postigao je tri "trojke" u seriji 16:0 početkom drugog poluvremena, kojom je Atlanta stekla dvocifrenu prednost. On je "trojke" šutirao 4/9.

Džon Kolins pobjedi je doprinio sa 15 poena i osam skokova, Sadik Bej sa 14 poena i 11 skokova, a Klint Kapela sa 12 poena i 16 skokova.

U ekipi Detroita Marvin Bagli bio je najefikasniji sa 31 poenom uz osam skokova, Kilijan Hejs postigao je 21 poen, a Džejden Ajvi 17.

Atlanta je osma na Istoku sa 36/36, a Detroit je poslije 15. poraza u posljednjih 16 utakmica najlošija ekipa lige sa 16/57.

Košarkaši Bostona pobijedili su Sakramento sa 132:109. Seltikse je predvodio Džejson Tejtum sa 36 poena, osam skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Džejlen Braun dodao je 27 poena uz pet skokova i četiri asistencije, Derik Vajt 20 poena i 12 asistencija, a Markus Smart 17 poena i sedam asistencija.

Sakramento je pretrpeo drugi uzastopni poraz, a najefikasniji u ekipi bio je Dearon Foks sa 18 poena. Domantas Sabonis ostvario je tripl-dabl učinak od 16 poena, 13 skokova i 12 asistencija, a Kigan Marej dodao je 15 poena.

Sakramento je treći na tabeli Zapada i pokušava da se plasira u plej-of prvi put od 2006. godine, dok je Boston drugi na Istoku i već je obezbijedio doigravanje.

Košarkaši Klivlenda pobijedili su Bruklin sa 115:109 i zabilježili sedmu pobjedu u posljednjih devet utakmica. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Donovan Mičel sa 31 poenom, a Karis Levert postigao je 18 poena. Darijus Garland i Evan Mobli dodali su po 17 poena, a Džeret Alen 12 poena i 14 skokova.

Netsi su izgubili četvrtu uzastopnu utakmicu, a najefikasniji u ekipi bio je Dejron Šarp sa 20 poena uz 11 skokova. Spenser Dinvidi imao je 19 poena i 11 asistencija, Majkl Bridžis 18, a Kameron Džonson 16 poena.

U ostalim utakmicama, košarkaši Oklahome pobijedili su Los Anđeles Kliperse sa 101:100, u utakmici u kojoj se najbolji igrač Klipersa Pol Džordž povrijedio četiri i po minuta prije kraja, a Nju Orleans je pobijedio San Antonio sa 119:84 i vezao drugu pobjedu. Orlando je pobijedio Vašington sa 122:112 i nanio mu šesti poraz u posljednjih sedam utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније