Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Б.Ч.Ј.

09. 02. 2023. 07:56   >>  07:50

NBA LIGA

Pobjeda Bostona, poraz Golden Stejta

Košarkaši Bostona pobijedili su noćas Filadelfiju sa 106:99 i ostvarili četvrtu pobjedu u posljednjih pet utakmica u NBA ligi.

Seltikse su predvodili Derik Vajt sa 19 poena i šest asistencija i Malkolm Brogdon sa 19 poena i pet skokova. Grant Vilijams postigao je 15 poena uz osam skokova i pet asistencija, a sa 15 poena utakmicu je završio i Blejk Grifin.

Sem Hauzer dodao je 15 poena, a Džejson Tejtum 12 poena, devet asistencija i osam skokova za Boston, koji je i dalje najbolja ekipa lige sa 39 pobjeda i 16 poraza.

U timu iz Bostona zbog povreda nije bilo trojice startera, Markusa Smarta, Roberta Vilijamsa i Ala Horforda.

Filadelfija je sa 34/19 treća ekipa Istočne konferencije, a ove sezone izgubila je oba puta od Bostona. Džoel Embid postigao je 28 poena uz sedam skokova, a Džejms Harden 26 poena uz 11 asistencija za Sikserse, koji su pretrpjeli drugi uzastopni poraz.

Košarkaši Dalasa pobijedili su Los Anđeles Kliperse sa 110:104 i ostvarili drugu uzastopnu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Dalasa bio je Kajri Irving, koji je na debiju postigao 24 poena. On je početkom sedmice iz Bruklina prešao u Dalas, a za 37 minuta na parketu imao je još pet asistencija i četiri skoka.

Tim Hardavej u pobjedi je učestvovao sa 19 poena, šest asistencija i pet skokova, a Redži Bulok sa 18 poena i šest asistencija.

U ekipi iz Los Anđelesa, koja je pretrpjela drugi uzastopni poraz, najefikasniji su bili Norman Pauel sa 24 poena uz sedam skokova, Terens Man sa 21 poenom, Pol Džordž sa 20 i Kavaj Lenard sa 18 poena.

Košarkaši Portlanda pobijedili su Golden Stejt sa 125:122 predvođeni Demijanom Lilardom koji je ostvario tripl-dabl učinak od 33 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Džerami Grant dodao je 22 poena, a Šejdon Šarp 13 poena i sedam skokova.

U ekipi aktuelnog šampiona Džordan Pul postigao je 38 poena uz sedam asistencija, a Klej Tompson je na svoj 33. rođendan postigao 31 poen uz šest asistencija, uključujući i sedam "trojki". Endru Vigins dodao je 18 poena i 10 skokova, a Donte Divinćenco 18 poena.

U ekipi nije bilo Stefena Karija, koji je propustio drugu uzastopnu utakmicu zbog povrede lijeve noge.

Košarkaši Majamija pobijedili su Indijanu sa 116:111 i prekinuli niz od dva poraza. Ekipu su do pobjede predvodili Bem Adebajo sa 38 poena i devet skokova i Džimi Batler sa 25 poena i sedam asistencija. Gejb Vinsent dodao je 17, Tajler Hirou 15, a Kejleb Martin 12 poena i 11 asistencija.

Indijana je izgubila 13. put u posljednjih 15 utakmica, a najefikasniji u ekipi bili su Badi Hild sa 29 poena uz sedam skokova i Majls Tarner sa 23 poena uz 11 skokova.

Košarkaši Toronta pobijedili su San Antonio sa 112:98 i nanijeli mu 10. uzastopni poraz. Reptorse je predvodio Paskal Sjakam sa 37 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Kris Bučer dodao je 18 poena i 11 skokova, a Fred Vanvlit 16 poena za Toronto, koji je zabilježio treću uzastopnu pobjedu.

U timu San Antonija najefikasniji su bili Keldon Džonson sa 22 poena uz sedam skokova i Džoš Ričardson sa 14 poena uz sedam skokova.

Hjuston je porazio Sakramento 128:130, a Klivlend pobijedio Detroit sa 113:85 i ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu.

Minesota je bila bolja od Jute 143:118, a Vašington pobijedio Šarlot sa 118:104 i prekinuo niz od tri poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније