Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш. [ Beta ]

06. 02. 2023. 18:55 >> 18:49

NEDOVOLjNO VREMENA ZA OPORAVAK BOLESNIH IGRAČA

Predsjednik KK Borac: Odluka ABA lige uvreda za naš klub

Predsjednik košarkaškog kluba Borac iz Čačka Predrag Pantović izjavio je danas da je odluka regionalne ABA lige da se meč sa Cibonom odloži za 24 sata "uvreda za klub".

Borac je tražio da se duel odloži zbog velikog broja bolesnih igrača čačanske ekipe, a ABA liga je danas donijela odluku da se utakmica pomjeri za 24 sata.

"U subotu se nekoliko igrača požalilo na stomačne probleme. Sljedeći dan na virus se požalilo još četiri igrača. Ostali smo sa sedam igrača. Osnova je minimum osam igrača, tako da nismo u prilici da igramo protiv Cibone", rekao je Pantović, a prenio klub.

Meč između Borca i Cibone po rasporedu je trebalo da se odigra danas od 18 časova.

"Svu medicinsku dokumentaciju smo dostavili ABA ligi, a samo 33 minuta kasnije smo mejlom dobili odgovor da ne postoje razlozi za odlaganje utakmice. Neko se našao pametan u sjedištu ABA lige da kaže da validni dokumenti medicinskih ustanova u Republici Srbiji nije dovoljan razlog da se odloži meč", izjavio je on.

Pantović je rekao i da to shvata "kao uvredu za klub, ali i za zdravstveni sistem Srbije".

"Ova država nije banana republika, sve se da lako provjeriti, da li su igrači bili na pregledima ili nisu", dodao je Pantović.

"Čekali smo do manje od dva sata do zakazanog početka meča, na odgovor lige. Nije mi jasno zašto je čelnicima toliko bilo potrebno. Ali moram i da se zahvalim ABA ligi, jer je prihvatila naše dokumente i odložila utakmicu na 24 sata. Ipak, mi ćemo postupiti onako kako budu rekli ljekari našeg kluba i zdravstvenih ustanova u Čačku", kazao je Pantović.

Pantović je rekao i da smatra "da nije pošteno" da se utakmica igra sjutra.

"Ako neko i izgubi simptome, on nije u stanju da trči i pruži svoj maksimum. Tako da nećemo biti u prilici da igramo ravnopravan meč sa Cibonom",završio je Pantović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније