Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Н.Р.

26. 01. 2023. 21:45 >> 22:03

EVROLIGA

Real slavio u "El klasiku"

Košarkaši Real Madrida poslije produžetka pobijedili su Barselonu u 21. kolu Evrolige 91:86.

Kraljevski klub došao je do 14. trijumfa u sezoni, dok ekipa Šarunasa Jasikevičijusa ima učinak 13-7.

Gosti iz Katalonije bili su bolji rival više od tri i po četvrtine, već u prvoj dionici došli su do dvocifrene prednosti (18:6), ali domaći su u posljednjoj dionici imali odličnog Serhija Ljulja.

Iskusni plejmejker je u četvrtoj četvrtini postigao 15 od ukupno 19 poena, uključujući i dvije trojke u njegovom stilu.

Ipak, gostujuća ekipa je uspjela da se konsoliduje i zahvaljujući trojci Korija Higinsa vrati vođstvo 71:69 na nešto manje od dva minuta prije kraja. U neizvesnoj završnici najprije je Nikola Mirotić napravio korake, potom i Ljulj, a šut za pobjedu gostiju promašio je Tomaš Satoranski.

Real Madrid je u produžetku kontrolisao dešavanja na terenu, a čovjek odluke bio je Džanan Musa. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na 120 sekundi prije kraja pogodio težak šut preko ruke za 81:76, a u sledećem napadu i trojku za 84:76.

Gabrijel Dek je bio najefikasniji sa 23 poena uz 7 skokova, Ljulj je dodao 19, Musa 18 za 26 minuta, Valter Tavares 10, a Mario Hezonja 7 poena.

U poraženoj ekipi Mirotić je upisao 17 poena, Jan Veseli i Satoranski po 12, Higins 10, a Kalinić 8 uz 7 skokova i 3 asistencije za 32 minuta.

Valensija je slavila četvrti put zaredom,  španski tim je bio bolji od Albe u Berlinu (94:88).

Crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević je propustio meč zbog povrede zgloba, a goste je predvodio Džered Harper sa 20 koševa.

Džona Radebau, Amerikanac sa crnogorskim pasošem, upisao je sedam poena, dva skoka i asistenciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније