Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Бета [ R.B. ]

20. 01. 2023. 07:31 >> 07:26

NBA

Boston pobijedio Golden Stejt u reprizi prošlogodišnjeg finala

Košarkaši Bostona pobijedili su poslije produžetka Golden Stejt sa 121:118 i prekinuli niz od četiri poraza u međusobnim duelima u NBA ligi.

U reprizi prošlogodišnjeg finala lige, Seltikse je predvodio Džejson Tejtum sa 34 poena, 19 skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte. Al Horford postigao je 20 poena uz 10 skokova, a Markus Smart 18 poena.

Džejlen Braun pobjedi je doprinio sa 16 poena i devet skokova, Robert Vilijams sa 14 poena i 11 skokova, a Malkolm Brogdon sa 14 poena i sedam skokova.

Boston je tako prekinuo niz od četiri poraza protiv Voriorsa, koji su u finalu prošle godine vezali tri pobjede, uz trijumf ove sezone u decembru.

U ekipi aktuelnog šampiona najefikasniji je bio Stefen Kari sa 29 poena uz sedam asistencija, Džordan Pul i Klej Tompson postigli su po 24, a Endru Vigins 20 poena. Drejmond Grin meč je završio sa 11 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Golden Stejt je ove sezone ostvario samo pet pobjeda na gostovanjima uz 18 poraza.

Košarkaši Minesote pobijedili su Toronto sa 128:126. Danđelo Rasel predvodio je Minesotu sa 25 poena, od kojih je 16 postigao u četvrtoj četvrtini, Entoni Edvards dodao je 23 poena i sedam asistencija, a Kajl Anderson 20 poena, 10 skokova i šest asistencija.

U ekipi Toronta Skoti Barns bio je najefikasniji sa 29 poena, uz osam skokova i pet asistencija, a dobru partiju prikazao je i Fred Vanvlit sa 25 poena i 10 asistencija.

Košarkaši Finiksa pobijedili su Bruklin sa 117:112 i prekinuli niz od tri poraza. Majkl Bridžis bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 28 poena uz devet asistencija, dok je Deandre Ejton postigao 24 poena, uz 14 skokova i četiri asistencije. Kameron Džonson dodao je 19, a Demion Li 16 poena.

Za ekipu iz Bruklina, koja je pretrpjela četvrti uzastopni poraz, Kajri Irving postigao je 30 poena, uz sedam skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte. Nik Klakston dodao je 20 poena i 11 skokova, a Džo Haris i Set Kari po 16 poena.

Košarkaši Filadelfije pobijedili su Portland sa 105:95 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu. Sikserse je predvodio Džoel Embid sa 32 poena i devet skokova, a Džejms Harden ostvario je tripl-dabl učinak od 16 poena, 14 asistencija i 10 skokova. Tajris Maksi pobjedi je doprinio sa 15 poena, a Tobajas Haris sa 11 poena i sedam skokova.

U ekipi Portlanda najefikasniji su bili Demijan Lilard sa 25 poena uz 11 asistencija, Džerami Grant sa 24 poena i Anferni Simons sa 16. Jusuf Nurkić imao je četiri poena i 11 skokova.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније