Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

30. 09. 2022. 14:06 >> 14:03

NOVEMBARSKI PROZOR

FIBA nudi rješenje za evroligaške igrače: Za sada daleko od dogovora

Novembarski FIBA prozor kvalifikacija za Mundobasket mogao bi se igrati u petak 11. i ponedjeljak 14. novembra kao gest dobre volje krovne svjetske organizacije prema Evroligi, čime bi navodno bilo omogućeno da se i evroligaški košarkaši odazovu pozivu, prenosi Eurohoops.

Međutim i dalje nema potvrde zvanične ni sa strane FIBA ni sa strane Evrolige.

Čak i ovi datumi vuku nelogičnosti i svojevrsnu nepravdu, jer je npr. italijanski derbi u Evroligi između Virtusa i Olimpije zakazan upravo u petak 11. februara, na isti dan kad Italija treba da dočeka Španiju u kvalifikacijama, pa bi tako reprezentacija Azura bila oslabljena za dosta bitnih igrača iz rostera.

Slična situacija je i sa mečom Fenerbahče - Crvena zvezda, koji se takođe igra u petak, pa bi tako Grčka bila bez selektora Dimitrisa Ituidisa.

FIBA i Euroliga su od prošle godine krenule u pregovore kako bi se pronašlo najbolje rješenje, ali za sada nema zvaničnog dogovora, kako bi sve strane bile zadovoljne.

Teško je povjerovati da će Evroliga promjeniti svoj raspored, iako su neki klubovi tražili takav scenario, kao i nacionalni savezi, ali tu je i pritisak zbog TV prava Evrolige.

Kako sada stvari stoje, daleko je od dogovora.

Crna Gora u novembarskom prozoru gostuje reprezentaciji Češke, a onda dočekuje ekipu Litvanije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније