Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

02. 09. 2022. 23:22 >> 23:24

MEČ U PRAGU

Srbija ubjedljiva protiv Holandije na startu EP

Košarkaši Srbije pobijedili su večeras u Pragu selekciju Holandije sa 100:76 (31:21, 20:17, 24:23, 25:15), u meču prvog kola Grupe D Evropskog prvenstva. Najefikasniji kod Srbije bili su Nikola Jokić sa 19 i Vanja Marinković sa 18 poena. Vasilije Micić je zabilježio dabl-dabl učinak sa 15 poena i 12 asistencija. Dušan Ristić je postigao 11, a Nikola Kalinić deset poena.

Najbolji kod Holandije i ujedno najefikasniji igrač utakmice bio je Vorti De Jong sa 28 poena.

Srbija je u prvoj dionici odlično odigrala u fazi napada i na prvu pauzu otišla sa dvocifrenom prednošću. Micić je sjajno organizovao igru i razigravao ekipu, i u prvih deset minuta igre je upisao sedam asistencija.

U drugoj četvrtini Holandija je bolje zaigrala u odbrani, ali i pored toga srpska selekcija je uspjela da uveća prednost i sa 13 poena razlike ode na odmor.

Najbolji kod Srbije u prvom poluvremenu bili su Nikola Jokić sa 11, Vanja Marinković sa devet i Nikola Kalinić sa osam poena. Kod Holandije se izdvojio Vorti De Jong sa 15 poena.

Holandija je bolje počela drugo poluvrijeme, ali je Srbija uspjela da zaustavi nalet i trojkom Micića stigne do maksimalnih plus 16 (70:54) sredinom treće četvrtine.

Srbija je loše otvorila i poslednju dionicu, i dozvolila je Holandiji da serijom 8:2 dodje do osam poena zaostatka. Srbija je trojkom Ognjena Jaramaza i polaganjem Dušana Ristića uspjela da zaustavi seriju, i ponovo dođe do dvocifrene prednosti.

Do kraja meča, srpski tim je kontrolisao tok igre, dok su Holanđani pali, prvenstveno u odbrani, što je Srbija iskoristila i stigla do ubjedljive pobjede.

U narednom kolu, Srbija će sjutra od 17:30 igrati protiv Češke dok će se Holandija sastati sa Izraelom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније