Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

M.J.

24. 06. 2022. 14:29 >> 14:28

PRIPREME KOŠARKAŠA

Mihailović: Protiv Francuske bez pritiska da napravimo iznenađenje

Crnogorski košarkaši polako se kompletiraju za predstojeće utakmice sa Francuskom i Portugalom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ekipi se priključio bek Petar Popović, a do kraja nedjelje na poštedi će biti plej Nikola Ivanović, zbog lakše povrede u finalu prvenstva Srbije u dresu Crvene zvezde.

U takvoj situaciji komplikovano je i tempirati intenzitet treninga, ali bek Vladimir Mihailović ističe da igrači daju sve od sebe.

"Sve protiče u najboljem redu. Specifična situacija jer su igrači u raznim fazama spremnosti, pa stručnom štabu nije lako da kompletira sve i osmisli plan treninga. Radimo najbolje što možemo, kako bi se pripremili za meč sa Francuskom i da kroz njega, bez pritiska, pokušamo da napravimo iznenađenje i u najboljoj formi dočekamo susret sa Portugalom".

Crna Gora je odigrala odličan meč sa Francuzima u Pou, uprkos porazu, a i sada će iz uloge autsajdera pokušati da napravi iznenađenje.

"Stvarno smo odigrali fino meč tamo, odličnih 35 minuta smo prilično lako prosuli. Radi se o ozbiljnoj ekipi koja je fizički na visokom nivou. Falilo nam je energije i koncentracije da izguramo tu veliku pobjedu. Sad će oni doći u jačem sastavu, jer njihova baza igrača je ogromna. Pristupamo najbolje što možemo da probamo da napravimo iznenađenje".

Mihailović je bio jedan od najboljih u prvoj utakmici sa Francuzima, u novembru prošle godine i svjestan je da će sada biti pod većom pažnjom rivala.

"Pa sigurno da će više pažnje da usmjere na mene, nakon te utakmice u Francuskoj i dva prozora. Definitivno će se za to spremiti. Ipak mislim da smo na bekovima ovaj put jači nego u prošlim prozorima, na centrima smo oslabljeni. Ali igramo sa tim što imamo. Definitivno ćemo morati da se adaptiramo na manjak centara. Još nijesmo ulazili u te sitne detalje pripreme utakmice. Sada je fokus na nas, da se stabilizujemo, pripremimo i uđemo u tu neku formu potrebnu za igranje utakmice. Prvo da sredimo nas i onda ćemo razmišljati o protivniku".

Utakmica Crna Gora - Francuska igra se 1.jula u Bemax areni u Podgorici. Tri dana kasnije je gostovanje Portugalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније