Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.B. [ Beta ]

17. 06. 2022. 07:55   >>  08:28

ZA POSLJEDNJIH OSAM GODINA

Golden stejt šampion NBA lige četvrti put

Košarkaši Golden stejta pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Bostona sa 103:90 i tako osvojili četvrtu NBA titulu u posljednjih osam godina.

Voriorsi su u finalu slavili ukupnim rezultatom 4:2, čime su stigli do sedmom šampionskog prstena u istoriji franšize. Golden stejt je prethodno šampion NBA lige bio 1947, 1956, 1975, 2015, 2017. i 2018. godine.

Na drugoj strani, Seltiksi su ostali na 17 osvojenih trofeja, koliko imaju i Los Anđeles lejkersi, a posljednji put su prvaci bili 2008. godine.

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Stef Kari kojem je ovo četvrti trofej sa Voriorsima. Isti broj trofeja sa klubom iz Kalifornije imaju Klej Tompson, Drejmond Grin i Andre Iguodala.

Kari je predvodio Voriorse do pobjede u ovoj šestoj utakmici sa 34 poena, sedam asistencija i sedam skokova.

"Tako sam ponosan na našu ekipu. Na početku sezone niko nije mislio da ćemo biti ovde osim nas na terenu", rekao je Kari poslije pobjede.

Endru Vigins je dodao 18 poena za pobjednički tim, Džordan Pul je postigao 15, a Tompson i Grin po 12 poena.

U redovima Bostona najbolji je bio Džejlen Braun je sa 34 poena, Al Horford je dodao 19 i 14 skokova, dok je Džejson Tejtum utakmicu završio sa 13 poena, ali je šutirao iz igre samo šest od 18.

Boston je dobro počeo meč i poveo je sa 14:2, ali su se Voriorsi vratili do kraja prve dionice i preokrenuli na 27:22. Seriju od 21:0 Voriorsi su nastavili i u drugoj četvrtini pa su povećali prednost na 37:22.

Domaća ekipa je u trećoj četvrtini zaostajala 22 poena, a jedino što su Seltiksi uspjeli da urade do kraja meča je da priđu na osam poena zaostatka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније