Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

O.Z. [ Mina ]

09. 06. 2022. 16:37   >>  16:35 1

ZBOG NEREDA U FINALU ABA LIGE

Partizan odustao od plej-ofa Superlige Srbije

Košarkaški klub Partizan saopštio je da neće igrati u plej-ofu Superlige Srbije i da je završio sezonu 2021/22.

Beogradski klub je u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu saopštio je je takvu odluku donio nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa ABA lige.

Navodi se poslije svih apela koji su stizali i iz Crvene zvezde i Partizana, na svih pet utakmica su se dešavali brojni incidenti koji su dovodili do prekida, ugrožavanja bezbjednosti igrača i članova stručnog štaba, delimičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svijetom.

Saopšteno je da klub želi da pošalje poruku kako više ne želi da bude dio huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu".

"Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana i Crvene zvezde bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svijet. Istovremeno, klub tim činom ostavlja prostor svim relevantnim faktorima da do početka nove sezone sjednu i donesu rješenje koje će spriječiti da se slične stvari ikada ponove", piše u saopštenju Partizana.

Navodi se da je želja Partizana da Beograd i naša Srbija imaju dva predstavnika u Evroligi, kao i da takvim ponašanjem pojedinaca i njihovim nesankcionisanjem, do ostvarenja te želje nikada neće doći.

"Partizan će u narednom periodu učiniti sve što je u njegovoj moći da se godinama nagomilavani problemi u Košarkaškoj ligi Srbije konačno riješe i da se liga iz pozicije u kojoj pojedinci imaju monopol na donošenje svih bitnih odluka vrati pod okrilje nacionalnog Saveza koji bi bio garant jednakih uslova za sve", piše u saopštenju.

Poručeno je da je takav stav kluba jedinstven i da su podržali svi njegovi članovi, od Uprave, predsjednika, stručnog štaba, do igrača.

"Partizan još jednom upućuje javni apel da se problemi koji potresaju srpsku i regionalnu košarku riješe zajedničkim naporima. Samo tako ćemo moći da idemo naprijed", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Partizan je u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije trebalo da igra protiv FMP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније