Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Luka Vlaisavljević

21. 05. 2022. 07:28   >>  09:23

CENTAR BUDUĆNOSTI ZA RTCG

Barović: Naša ekipa zna da igra ovakve utakmice, nije nam prvi put

Kada su Šakil O'Nila pitali koji košarkaš je najzaslužniji za titulu Majami Hita 2006. godine on je kao iz topa odgovorio "Judonis Haslem". Mnoge je ovo zbunilo, jer je tim Majamija bio krcat zvijezdama, pa su pored O'Nila bili Dvejn Vejd, Džejson Vilijams, Entoan Volker, Alonzo Morning, veteran Geri Pejton, ali Šek je brzo elaborirao "on je bio naš Klemenca".

Ovom referencom na kultni filmski klasik "Kum" jedan od nadominantnijih centara lige je poručio da je upravo Haslam radio "sav prljav posao" i da je njegova uloga samim tim bila ključna u osvajanju titule.

Ili baš kao što je Goran Sobin bio po mnogima "x faktor" svake titule Jugoplastike tako je i Filip Barović bio jedan od ključnih ljudi za osvajanje titule prvaka Budućnost Volija u ABA ligi.

Te sezone (2017.18) mučile su ga povrede, ali vratio se protiv Cedevita Olimpije, i odigrao ključnu ulogu u posljednjoj utakmici finala sa Crvenom zvezdom, kada je zaustavio raspoloženog Alena Omića, a i zabilježio je ključnu blokadu u momentima kada se lomila utakmica.

Filipe, prije svega izborena je majstorica sa super jakim timom Partizana. Koji je recept za pobjedu u majstorici?

Recept može biti samo čvrsta igra u odbrani i pametna u napadu. Mislim da imamo šansu da ostvarimo pobjedu.

Dosta toga je palo na tvoja i pleća Zorana Nikolića nakon što se povrijedio Vili Rid, kako se nosite sa tim?

Sigurno da nam mnogo nedostaje Vili ali takve stvari se dešavaju. Mislim da Zoran i ja možemo bolje ali mislim da smo uradili korektan posao. Nije nama prvi put da igramo važne utakmice za ovaj klub.

Ti si se vratio nakon dvije užasno teške povrede, pa si proveo i jednu sezonu na pozajmici u SC Derby-u, koliko ti je značilo vrijeme provedeno tamo?

 

Teško je vratiti se poslije dvuije godine pauze ali mislim da mi je SC Derby bio idealna sredina da se vratim poslije povrede. Prijao mi je rad tamo. Moram istaći veliku zaslugu za moj povratak pomoćnog trenera Gorana Stevanovića.

Nekako sa tribina djeluje, da si ti čovjek od ultimativnog zadatka. Da pojasnimo Matijas Lesor često voli poslije svakog koša da ostane malo duže u reketu, da nekim svojim gestom, mimikom poruči "ja sam glavni". Kad si ti na parketu nekako mu uvijek "pokvariš" taj momenat.

 

To je jedan od najvećih kvaliteta Lesora. Snažna igra u reketu je to što on želi. Sve što pokušavam da uradim je da ga udaljim od koša i otežam mu poziciju za lake poene i ofanzivni skok, a to nije lako.

Koliko vaše iskustvo kao ekipe može da se ponese sa prepunom halom "Aleksandar Nikolić"?

 

Mislim da je ovaj sastav iskusan i da u njemu ima dosta igrača sa nekim velikim trofejima. Mislim da ova ekipa zna da igra ovakve utakmice. Nadam se da će naše iskustvo doći do izražaja u bitnim trenucima.

Iako je još rano da pričamo o tome, mnogi saigrači često pominju da si stvoren za košarkaškog trenera. Vidiš li sebe jednog dana "sa druge strane terena"?

Ne razmišljam puno o tome i mislim da je to mnogo težak posao. Tek sam se vratio poslije dvije godine pauze i jos uvijek bih želio da uživam kao igrač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније