Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 10. 2021. 20:48 >> 20:54

ODLAZAK VELIKANA

Pau Gasol objavio kraj karijere

Proslavljeni španski košarkaš Pau Gasol danas je i zvanično u Barseloni objavio kraj igračke karijere koja je trajala više od 20 godina. Gasol je u avgustu najavio kraj reprezentativne karijere nakon što je Španija izgubila od Sjedinjenih Američkih Država u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju, što su bile njegove pete Igre.

"Ovdje sam da vas obavijestim da ću se povući iz profesionalne košarke. Bila je ovo teška odluka nakon toliko godina u košarci, ali to je odluka o kojoj sam dobro razmislio", rekao je 41-godišnji Gasol.

Gasol je kraj igračke karijere saopštio na svečanom događaju u Barseloni kojem su pristustvovali njegovi bivši saigrači i članovi porodice, uključujući njegovu suprugu, ćerku i brata Marka.

Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena je zaplakao kada je spomenuo Kobija Brajanta, svojeg bivšeg saigrača iz Los Anđeles Lejkersa koji je poginuo prošle godine u padu helikoptera.

"Zaista bih volio da je ovdje. Ponekad život može biti vrlo nepravedan i jako nam nedostaju on i njegova ćerka Điđi. Naučio me je kako da budem bolji lider, bolji takmičar. Pokazao mi je šta znači biti pobjednik. Uvijek sam ga smatrao svojim starijim bratom. Hvala ti, Kobi", rekao je Gasol.

On je od februara bio u Barseloni, a karijera mu je prije dolaska u klub u kojem je ponikao bila zaustavljena zbog povrede lijevog stopala koja ga je spriječila da igra skoro dvije godine.

Gasol je rekao da je bi bio veliki rizik da je nastavio da igra zbog tog stopala i naveo da želi da više bude kod kuće i da vrijeme provodi radeći neke druge stvari.

Rekao je da je učinio sve što je bilo moguće da se vrati poslije povrede stopala i da mu je drago što je mogao da ispuni svoj san i igra pred ćerkom.

"Bio je to jedan od najljepših perioda u mojoj karijeri. Bilo je posebno i ponovo igrati za reprezentaciju Španije. Nismo uspjeli da dođemo do medalje (na Olimpijskim igrama u Tokiju), ali samo to što sam igrao je za mene bio veliki uspjeh", rekao je Gasol.

Pau Gasol je osvojio dvije NBA titule sa Los Anđeles Lejkersima, 2009. i 2010. godine, i prosječno je bilježio 17 poena i 9,2 skoka na 1.226 utakmica u regularnoj sezoni NBA lige. On je pored Lejkersa igrao još za Memfis, Čikago, San Antonio i Milvoki.

Bio je treći pik na draftu 2001. godine kada ga je izabrala Atlanta i odmah proslijedila u Memfis.

Gasol je sa reprezentacijom Španije osvojio titulu prvaka svijeta 2006. godine, kao i evropske titule 2009, 2011. i 2015. godine. Pomogao je Španiji da osvoji srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012, kao i bronzu na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније