Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш. [ Beta ]

01. 04. 2023. 19:05   >>  19:05

VELIKA ČAST

Novicki, Gasol i Parker u NBA kući slavnih

Bivši evropski košarkaši Dirk Novicki, Pau Gasol i Toni Parker izabrani su da uđu u NBA Kuću slavnih, saopštila je ta instistucija.

Ceremonija povodom njihovog ulaska u Kuću slavnih zakazana je za 12. avgust u Springfildu u Masačusetsu.

Pored njih trojice, u kuću slavnih će ući i Dvejn Vejd, Greg Popović i Beki Hemon.

Njemac Novicki je šesti najbolji strijelac u istorije NBA lige (31.560 poena u 1.522 utakmice) u regularnom dijelu sezone. On je prvi Evropljanin izabran za najboljeg igrača regularne sezone 2007. godine. Sa Dalasom je 2011. osvojio šampionsku titulu.

Španac Gasol je sa Lejkersima dva puta osvojio šampionsku titulu 2009. i 2010. godine. Nedavno su Lejkersi iz poštovanja povukli dres sa njegovim brojem. Sa reprezentacijom Španije je osvojio jednu titulu Svjetskog prvaka (2006) i tri titule prvaka Evrope (2009, 2011, 2015).

Francuz Toni Parker je sa San Antonijem osvojio četiri titule šampiona NBA lige (2003, 2005, 2007, 2014). On je prvi evropski igrač izabran za MVP finala 2007. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније