Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

O.Z. [ Beta ]

28. 09. 2021. 12:20 >> 12:20

POVRATAK REPREZENTATIVNOJ KOŠARCI

Svetislav Pešić novi selektor Srbije

Trofejni trener Svetislav Pešić od danas je novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Kako je saopštio Košarkaški savez Srbije, Pešić će predvoditi ekipu već u novembarskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, a u prvom meču Srbija će 25. novembra dočekati Letoniju.

Pešić je svojevremeno kao selektor Jugoslavije 2001. godine osvojio Evropsko prvenstvo u Istanbulu, a godinu dana kasnije Svjetsko prvenstvo u Indijanapolisu.

Prije toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mladjih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. godine osvojio je kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion svijeta.

Tokom karijere sa uspjehom je trenirao Bosnu, Albu, Keln, Barselonu, Lotomatiku, Đironu, Crvenu zvezdu, moskovski Dinamo, Valensiju, Bajern Minhen i reprezentaciju Njemačke.

Posljednji angažman bio mu je u Barseloni, od 2018. do 2020. godine. On je sa tim klubom u prvom mandatu 2003. godine osvojio Evroligu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније