Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

10. 09. 2024. 12:57 >> 14:47

reprezentacija

Svetislav Pešić nije više selektor Srbije: Tražite novog selektora

Svetislav Pešić neće više voditi reprezentaciju Srbije, potvrdio je to i sam Pešić.

Selektor Svetislav Pešić je još prije Olimpijskih igara naglasio da neće ostati na klupi Srbije. Selektorsku misiju na klupi Srbije završio je veličanstvenim uspjehom, osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Potvrdio je to i sam selektor, uz dodatak da ta odluka nije iznenađujuća i da je odavno saopštena matičnom savezu.

" Predsednik KSS-a Predrag Danilović podnio je ostavku. Kako sam razumio, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još prije Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo. Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni, oni koji će ubuduće voditi KSS, treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije", rekao je Pešić.

Pešić (75) je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine. U međuvremenu je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2023. u Manili, kao i bronzu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније