Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 09. 2021. 13:50   >>  14:06

ODLAZAK LEGENDE

OKS, Olimpijakos, Evroliga, ABA liga, opraštaju se od Ivkovića

Olimpijski komitet Srbije (OKS), brojni fudbalski i košarkaški klubovi, Evroliga, opraštaju se od legendarnog trenera Dušana Ivkovića, koji je umro danas u Beogradu.

OKS je na svom sajtu naveo da je Ivković bio jedan od najboljih evropskih trenera i podsjetio na mnoge uspjehe koje je ostvario sa reprezentacijom.

OKS je izrazio saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti zbog smrti legendarnog trenera.

Uprava košarkaške Evrolige takođe žali zbog Ivkovićeve smrti.

"Šaljemo izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima. Legenda Evrolige. Počivaj u miru", navela je Evroliga.

Košarkaški klub Partizan oprostio se od legendarnog trenera Dušana Ivkovića.

"Sa životne pozornice, sišao je legendarni Dušan Duda Ivković. Rano jutros, prestalo je da kuca srce velikog košarkaškog oca, čuvenog „Krstaša“, čoveka čije košarkaško nasleđe nije moguće opisati riječima", navodi se u saopštenju.

Ivković je 1979. postao trener Partizana sa kojim je osvojio triplu krunu.

U daljem saopštenju Partizan se osvrnuo na mnoge uspjehe koje je Ivković ostvario u svojoj karijeri.

Partizan je naveo i da je Ivković, iako već narušenog zdravlja, od 23. jula prihvatio da bude član borda fondacije "Dobro pamtim sve".

"Od 23. jula do danas, Duda Ivković je bio član borda Fondacije „Dobro pamtim sve“ koju je osnovao KK Partizan. Iako već tada osjetljivog zdravstvenog stanja, Ivković je sa radošću prihvatio poziv i sa oduševljenjem pozdravio ideju da se crno-bijela porodica okupi i pomaže generacijama koje su kroz istoriju branile boje Partizana", navodi se u saopštenju.

Od Ivkovića se oprostio i fudbalski klub Partizan.

Zatečeni, u nevjerici... Jedan od nas koji je svu ljubav dao za sport, košarku i crno-bijelu boju. Legenda, poslije čijeg odlaska više ništa nije isto. Tvoji crno-bijeli", navodi se u saopštenju.

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da su kompletan menadžment, igrački kadar, stručni štab, ženski klub i mlađe selekcije crveno-bijelih izuzetno pogođeni viješću o smrti Ivkovića.

I crveno-bijeli su podsjetili na trenerske uspjehe Ivkovića, za koga je navedeno da je najuspješniji selektor reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima i jedna od najvažnijih figura domaće košarke tokom njene istorije.

Od svog bivšeg trenera oprostio se i Olimpijakos porukom "Otišao je najveći".

"Crveno-bijela porodica je razorena. Najveći trener Olimpijakosa i jedan od najboljih u Evropi, veliki Dušan Ivković više nije sa nama. Legendarni Duda je ostavio veliku prazninu. U takvim trenucima nema riječi... Učitelju, hvala ti na svemu što si nas naučio. Zauvijek ćemo te pamtiti. Lijepo putuj legendarni Dudo", naveo je Olimpijakos.

Turski klub Fenerbahče saopštio je da je duboko ožalošćen zbog smrti evropske košarkaške legende Dušana Ivkovića i izrazio je saučešće porodici i prijateljima.

Udruženje igrača Evrolige navelo je da je tužno zbog smrti legende košarke.

"Šaljemo molitve i saučešće njegovoj porodici, prijateljima i igračima koji su imali sreće da ih predvodi 'Trener Duda'", navelo je Udruženje.

Košarkaša ABA lige tužna je zbog odlaska jednog od svojih najvećih saradnika - legendarnog trenera Dušana Ivkovića".

Liga je navela da će Ivković, koga je nazvala "košarkaškim džinom", zauvijek ostati u srcima košarkaških navijača sa ovih prostora i da je on trener koji je dao ogroman doprinos slavi jugoslovenske reprezentacije.

Osim slavnih dana sa reprezentacijom, ABA liga podsjetila je da je Ivković imao i mnogo uspjeha u radu na klupskom nivou.

"Hvala ti na svemu što si dao našem divnom sportu i jedno je sigurno - mi predani ljubitelji ove igre te nikada nećemo zaboraviti", navela je liga.

Dušan Ivković umro je u Beogradu u 78. godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније