Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

17. 08. 2015. 22:47   >>  18. 08. 2015. 01:31 1

PIONIRI ZASLUŽILI TROFEJ

"Našu košarku reprezentovali na pravi način"

Selektor košarkaške ponirske reprezentacije Crne Gore, Zoran Glomazić, nakon osvajanja turnira u Slovenj Gradecu, kazao je da su igrači tokom priprema i na turniru pokazali pravi odnos prema obavezama i imali sjajan pristup u svim mečevima, čime su zaslužili trofej u veoma jakoj konkurenciji.

Pionirska reprezentacija vratila se u Crnu Goru nakon osvajanja trofeja na turniru "Slovenia Ball", koji se smatra nezvaničnim prvenstvom Evrope u uzrastu igrača do 14 godina.

Izabranici Glomazića u Slovenj Gradecu ostvarili su maksimalan učinak u pet mečeva. U grupnoj fazi upisali su pobjede protiv Slovenije, Mađarske i Španije, u polufinalu protiv Hrvatske i u meču za trofej nakon produžetka protiv prvog tima domaćina Slovenije, pa je drugu godinu zaredom osvojen trofej na prestižnom turniru koji se igra pod okriljem Svjetske košarkaške federacije (FIBA).

"Momci su poslije napornog rada tokom priprema zaslužili trofej u Slovenj Gradecu. Zahvalio bih se prije svega Košarkaškom savezu Crne Gore koji svakog ljeta omogući sjajne uslove za rad svim reprezentativnim selekcijama. Ovo nije samo naš uspjeh, nego uspjeh čitave crnogorske košarke. Turnir je bio veoma zahtjevan, sistem takmičenja je izmijenjen u odnosu na prošlu godinu, jer smo umjesto sedam, odigrali pet mečeva, ali je rezultat bio identičan i ponovo smo ostvarili maksimalan učinak i sve pobjede.

Momci su se ponašali fenomenalno i Crnu Goru i našu košarku reprezentovali na pravi način. Dobili smo samo pohvale i od domaćina turnira i od ostalih timova za zalaganje koje smo prikazali", kazao je selektor Glomazić, na konferenciji za novinare u hotelu "Podgorica".


Kljajić zahvalio saigračima

Naš reprezentativac Jovan Kljajić proglašen je za najboljeg igrača turnira u Slovenj Gradecu, a pripala mu je i titula za najboljeg strijelca.

"Zahvalio bih se prije svega savezu koji nam je omogućio odlične uslove za rad na pripremama i mogućnost da branimo trofej osvojen prošlog ljeta u Sloveniji. Veliku zahvalnost za nagradu koju sam dobio dugujem saigračima, jer su svi dali doprinos u velikom rezultatu koji smo postigli. I prošle i ove godine smo savladali veliku košarkašku naciju kao što je Španija, dali smo maksimum i na kraju je to donijelo ovakav rezultat", kazao je Kljajić.

Crnu Goru na nezvaničnom prvenstvu Evrope u Sloveniji pored Kljajića, predstavljali su Stefan Vlahović (Joker), Đorđije Marinović (Joker), Mileta Bošković (Centar), Marko Kljajević (Centar), Viktor Vujisić (Gorštak), Đoko Papić (Mladost), Danijel Marsenić (Danska), Feđa Pajović (Budućnost Voli), Haris Karamanaga (Mornar), Lazar Labović (Mornar), Petar Milošević (Cetinje), Vasilije Jovanović (Kotor) i Dušan Božović (Mogren).

U stručnom štabu selektora Glomazića su treneri Saša Agramović i Miloš Minić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније