Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

29. 07. 2022. 18:12 >> 18:09
1

OSVRT

Nasljednici

Vičević, Vukanić, Gojković, Janović... Naići ćemo na neko od ovih prezimena ako iole zagrebemo kroz arhivu vaterpolo uspjeha minulih skoro 40 godina SFRJ, SCG i crnogorske reprezentacije. Osvajali su medalje na olimpijskim, svjetskim i evropskim prvenstvima, Mirko, Neno, Vlado, Nikola. Poveliki bi morao da bude škaf za njihova odličja, a ni terabajt digitalnih priča ne bi sve dočarao, kakvi su to vaterpolisti bili!

Ovih dana, kadetska reprezentacija Crne Gore priprema se za svjetsko prvenstvo, igrači rođeni 2006. i 2007.godine. U toj ekipi opet imamo Vičevića, Vukanića, Gojkovića i Janovića. Sinove, Pava, Relju, Strahinju i Srđana. Da pišu neke nove vaterpolo stranice. Već pokazuju da im sportskog dara ne manjka, da su vrijedni, disciplinovani. Da su već spremni da treniraju 7-8 sati dnevno. Ali, zahvaljujući selektoru Miodragu Miroviću, i da tokom priprema ne mogu baš kad hoće da budu “na telefonu”, da moraju da se čitaju i knjige, da je reprezentacija svetinja. To je pravi put do novih medalja za crnogorski vaterpolo.

Možda trener Mimi ne bude prezadovoljan što smo ovoga puta izdvojili pojedince, samo grupa u vaterpolu vodi do uspjeha, međutim, svjedoci smo ovih dana da je vaterpolo naš sport čitavih 100 godina. To je vijek tradicije, sjećanja, poređenja.

Smjenjuju se generacije, a nasljednici neka budu uspješniji od očeva.

Maksim Živaljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније