Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

25. 05. 2022. 09:04 >> 09:10

PRODUŽETAK

Romantika

Nakon čudesnog i epohalnog medicinsko - psihološko - sociološkog otkrića, u klimaksu je došlo do naplate puberteta. Sukob generacija.

 

Piše: Milan Jovanović

Bogatstvo jezika mjeri se, često, brojem sinonima. Do egzaktnih podataka teško je doći. Ali, što više - to bolje. Bili smo milijarderi. Na putu smo da ostanemo u dronjcima. Valjaju i homonimi za asocijativnost.

Termin

Zakazati termin ili zakazati na terminu. Istina je, misle, ako zakažemo U istom terminu. Dedukcijom:

1. U istom terminu je poštenje (premisa);
2. Posljednja tri kola su u istom terminu;
3. Stoga, posljednja tri kola su poštena (zaključak).

Dodatak, samo da neko ne zakaže NA istom terminu.

I, šta da radimo sa ona prethodna 33, koja nijesu u istom terminu? Ponekad je bolje, naravno, ne ulazeći u biološki kontekst, pobaciti i ne dobaciti do termina.

33

Ovaj broj ima posebnu simboliku, jačinu, mističnost... Vjerska konotacija je najprepoznatljivija. Nije zanemarljiva ni u mnogim naučnim oblastima. Smatra se da ima svoj poseban uticaj i energiju, te da uliva snagu i mudrost. Samo ga Propozicije obezvređuju. Prednost dobija "suva" trojka.

Treća liga

Bolno je bilo Džigiju što je vječito u drugoj ligi, daleko od elite. Romantičari su naglo, preko noći, srozani još dublje i niže, uz uvelo cvijeće u trošnoj kući. Vjerovali su da će vječno buktati vatra u grudima, štafetom raznositi plam neuprljane, čiste i iskrene ljubavi. Zajapureni momci i stidljivo rumene, kao marame, curice. Sa nestrpljenjem i nekom posebnom leptirastom drhtavicom u stomaku iščekivali su maj. Jer, tada sve cvjeta, niče, rađa... Završili su romantičari, ipak, u trećoj ligi. I prije maja i 33. kola. Titogradski se pridružili beogradskim.

Mladost

Ostalo je sjećanje na mladost. Kaže baka u jednom domaćem filmu:

"U moje vrijeme nit' je bilo puberteta, nit' je bilo klimaksa". Nakon čudesnog i epohalnog medicinsko - psihološko - sociološkog otkrića, u klimaksu je došlo do naplate puberteta. Sukob generacija. Za okolinu je najpodliji kasni pubertet. I sjetne riječi "Kako je nekad bilo..."

Sve časno, kao u istom terminu. Zamalo, pa 25. maja.

(Tekst je stav autora)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније