Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

26. 10. 2024. 13:06 >> 13:06
Čitaj mi:

NAJVEĆI FUDBALSKI DERBI

Real prividno u podređenom položaju, ali Barselona mora da poštuje "kraljevski klub"

Dva najveća španska tima, najveći španski/evropski/svjetski derbi, prva dva mjesta na tabeli, razlika tri boda - sav fudbalski svijet biće usmjeren na "Santjago Bernabeo" gdje će večeras od 21 čas igrati Real Madrid i Barselona u popularnom "El Klasiku".

Madriđani nisu zadovoljni baš kako stoje nakon 10 kola La Lige iako ne znaju za poraz. Real ima sedam pobjeda i tri remija, što im je bilo dovoljno za drugo mjesto na tabeli, sa tri boda zaostatka za najvećim rivalom.

Poraz večeras bi ipak mogao da ima teške posljedice, iako je još rana faza prvenstva, šest bodova zaostatka u odnosu na Barselonu u ovakvom tempu Katalonaca, mogli bi da budu nenadoknadivi u šampionskoj trci.

Sa druge strane ekipa Karla Anćelotija može da se osloni na na svoj uspjeh u nedavnim susretima s Barselonom, budući da su pobijedili u četiri posljednja susreta.

Prošle sezone dupla pobjeda u prvenstvu, a na Santjago Bernabeu nisu izgubili od marta 2022. godine.

Uoči ove utakmici slavili su protiv Selte 2:1, dok su u utorak savladali Borusiju Dortmund 5:2 u Ligi šampiona, preokrenuvši rezultat nakon što su gubili sa dva gola razlike u novom plesu Vinisicijus Žuniora koji je ovjerio pobjedu het-trikom.

Anećeloti je imao problema prilikom implementacije Kilijana Mbapea u ekipu, a ni Džud Belingem nema više one brojke od prošle sezone.

Ipak "Los Blancos" je bez poraza u nizu od 42 utakmice u La Ligi, posljednju put su poraženi od gradskog rivala Atletika u septembru 2023. godine.

Ukoliko ne upišu poraz izjednačiće rekord Barselone, koji je i rekord La Lige po broju utakmica bez poraza, a koji je katalonski klub postavio između aprila 2017. i maja 2018. godine.

Odluka uprave kluba da skloni legendu Ćavija sa mjesta trenera, samo par mjeseci nakon što su ga premolili da ostane i potpis Hanzija Flika dočekani su u Barseloni sa pomiješanim emocijama.

Danas nakon četvrtine odigranih utakmica u sezoni, svi su uskočili u "fudbalski voz" Njemaca koji je odličnim pristupom i sjajnim taktičkim manevrima od Barselone ponovo napravio gol mašinu.

Od 10 utakmica samo jedan poraz (od Osasune 4:2), sve ostalo pobjede, 33 data gola, što je više od tri po utakmici.

Uoči ove utakmice razbijena je Sevilja 5:1, a onda je bio nemilosrdan i protiv svog bivšeg kluba Bajern Minhena koji je Barselona torpedovala 4:1.

Sve rezultate radio je sa povredama prvih zvijezda tima, nije bilo najvećeg pojačanja Denija Olma, nije bilo Frenkija de Jonga, ali su drugi igrači iskoračili, pa je Flik sada i na "slatkim mukama" oko izbora startnih 11.

Robert Levandovski je pod njegovim vođstvom opet onaj stari, a navijali Barselone Rafinju doživljavaju kao Ronaldinja iz slavnih dana.

Brazilac je sjajnu formu krunisao het-trikom protiv Bajerna.

Pobjedom odbranili bi svoj rekord u La Ligi, ali još bitnije otišli bi na + 6 u odnosu na najvećeg rivala i lakše bi "disali" u nastavku La Lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније