Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

10. 10. 2024. 15:39 >> 15:38

Juventus ponovo u Evropskoj klupskoj asocijaciji

Fudbalski klub Juventus iz Torina vratio se u Evropsku klupsku asocijaciju (ECA) koju je prethodno napustio da bi pokrenuo projekat Super lige Evrope, saopštila je danas ECA.

"Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu Juventusu u našu porodicu. Od sada su svi elitni klubovi u više od 20 zemalja članovi ECA", izjavio je predsjednik tog tijela Naser Al Kelaifi, koji je ujedno predsjednik fudbalskog kluba Pari Sen Žermen.

Juventus je bio jedan od 12 klubova, koji su u aprilu 2021. pokušali da pokrenu Super ligu.

Ta liga je, međutim, odmah obustavljena, zbog protivljenja navijača engleskih klubova i prijetnji Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) i Evropske fudbalske unije (Uefa)

Ipak, projekat je ponovo pokrenut poslije odluke Suda pravde Evropske unije u decembru 2023. kojom je utvrđeno da je zabrana Super lige suprotna evropskim zakonima.

Promoter Super lige, A22 Sports Menadžment, radi na širem takmičarskom projektu, otvorenom za 64 kluba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније