Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 10. 2024. 09:27 >> 09:29
Čitaj mi:

"SOKOLI" SA SVIH MERIDIJANA

Rubežić 7/7 sa Aberdinom, Petković igrač utakmice, Lončar strijelac i asistent ali bez poziva

Slobodan Rubežić definitivno igra jednu od najboljih sezona do sada u svojoj karijeri, što prati i rezultatima njegovog Aberdina.

Naš štoper je bio starter na svih sedam utakmica do sada u škotskom Premijeršipu, a kada se pogleda i Liga kup, popularni "donsi" imaju 13 vezanih pobjeda – više nego bilo koji tim u Evropi.

Ekipa koju je u slavnim danima proslavio Ser Aleks Ferguson, sa kojim su osvajali i evropska takmičenja, u ovom kolu dočekala je neugodni Harts.

Rezultat je bio pravi rolerkoster, ali je Aberdeen na kraju slavio pogotkom rezerviste Anta Palaverse u 88. minutu.

Naš štoper je, kao i u svih prethodnih sedam utakmica, bio starter i kao po običaju jedan od najbolje ocijenjenih fudbalera škotskog tima. Osim što je sjajan u odbrani, Rubežić sve češće ima izlete i u napad, gdje nerijetko šalje dobre centaršute, prateći tako trendove modernih evropskih štopera.

Na nekih 8.500 kilometara istočnije, u Inčonu, igrao se crnogorski derbi K lige, koji je na kraju pripao Marku Tućiju. Njegov Gangvon je slavio na gostovanju kod Inčona Stevana Mugoše, rezultatom 1:3.

Gangvon je na šest bodova od prvoplasiranog Ulsana, pa ih sigurno očekuje borba za šampionsku titulu.

S druge strane, popularni "marinci" su prikovani za dno tabele i sigurno ih čeka grčevita borba za opstanak.

Naš bekovski tandem Adam Marušić i Risto Radunović imali su slične situacije u svojim klubovima.

Oba fudbalera su ušla u prvom poluvremenu usljed povreda svojih saigrača i oba su odigrala dobar meč.

Marušić je sa Laciom savladao do sada nepobjedivog Empolija nakon preokreta 2:1, dok je FCSB slavio takođe nakon preokreta protiv Glorije Buzau.

Igor Vujačić se vratio nakon povrede i zauzeo mjesto u startnih 11 Rubina iz Kazanja.

Njegov tim je slavio protiv Ahmata iz Groznog, rezultatom 2:0, a naš štoper je dobio odličnu ocjenu 7,5.

Naš Marko Bakić odigrao je odličan meč za OFI na gostovanju Panseraikosu, gdje je njegov tim slavio rezultatom 2:3.

Vezni fudbaler je odlično igrao na poziciji "desetke", imao je fenomenalan procenat preciznih pasova (32/35, čak 91%), dobio je pet od sedam duela, a četiri puta je bio fauliran – da bi na kraju bio jedan od najbolje ocijenjenih fudbalera svog tima.

Marko Janković bio je starter u pobjedi svog Karabaga na gostovanju Sumkajitu (0:1). Dobar meč za momka koji se takođe vraća iz povrede, s tim što je zaradio žuti karton u prvom poluvremenu zbog nešto oštrijeg starta.

Edvin Kuč također je bio starter u porazu svog Nefčija na gostovanju kod Kapaza (4:3).

Driton Camaj bio je u startnih 11 svoje Kišvarde, koja je slavila na gostovanju protiv BVSC-a (0:2). Još jedna dobra partija našeg fudbalera, koji je klasom definitivno iznad ostalih u mađarskoj drugoj ligi.

Leće našeg Nikole Krstovića poraženo je na gostovanju Udinezeu (1:0), a napadač naše reprezentacije igrao je svih 90 minuta.

Danijel Petković odigrao je odličan meč za Lijepaju i na kraju je proglašen za igrača utakmice. Njegov tim je slavio protiv Aude (2:1), a naš golman direktno je odbranio osam šuteva gostujućih fudbalera.

Na kraju, trio Budućnosti koji je pozvan u A tim imao je dobar vikend, budući da su "plavo-bijeli" slavili u najvećem crnogorskom derbiju u Nikšiću protiv Sutjeske (0:1).

Milan Mijatović je još jednom sačuvao svoju mrežu i nije primio gol. Od početka prvenstva naš golman primio je svega tri gola. Milan Vukotić bio je starter, dok je Miloš Brnović ušao sa klupe i odigrao oko pola sata.

Jedan od fudbalera koji ima 13 nastupa za nacionalni tim, a trenutno nije pozvan za reprezentaciju, uprkos sezoni života, je Stefan Lončar.

Momak koji igra na poziciji zadnjeg veznog za ruski Akron u minulom kolu bio je i asistent i strijelac u remiju svog tima protiv Parija (2:2).

Prvo je sa desne strane centrirao za Benšimola, kojem je preostalo jedino da se "pokloni" glavom, a potom je i sam glavom postigao gol.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније