Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S. Čabrilo

03. 10. 2024. 20:16 >> 20:16

JOŠ JEDNA LIJEPA EVROPSKA NOĆ

Omladinci Budućnosti pokazali raskošan talenat i takmičarsku spremnost

Još jedna lijepa evropska noć na gradskom stadionu u Podgorici. Mladi fudbaleri Budućnosti nadoknadili su minus iz prvog meča sa Dinamo Tbilisijem i ubjedljivo slavili na domaćem terenu za plasman u drugu rundu kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona.

Ovo je prvi put da jedna omladinska ekipa iz Crne Gore igra ovo Uefino takmičenje. Dovoljno za istoriju, a sada je stigao i prvi trijumf. Plejada mladih momaka rođenih između 2006. i 2008. godine, pokazala je raskošan talenat i takmičarsku spremnost za nadigravanje sa nimalo naivnim rivalom. Napunili su izabranici Marka Janjevića oči podgoričkoj publici, vjerovatno i skautima brojnih evropskih klubova u čijim se notesima već nalaze imena omladinaca plavo bijelog kluba.

Iskočio je u prvi plan Andrej Kostić, ko prati mlađe kategorije cg fudbala, zna o kakvom je potencijalu riječ. Njegov prvi gol na meču jedan je od najljepših na našem najvećem stadionu godinama unazad. Budućnost ima u ovoj generaciji nekoliko sjajnih individualaca, momaka koji bez problema mogu da igraju prvoligaški fudbal. Neki su već tu, standardni, poput Lazara Savovića, Andrija Bulatović je praktično na pragu A reprezentacije, ozbiljnija minutaža u prvom timu sigurno čeka i upravo Kostića, ali i Stefana Đukanovića, Andreja Camaja. Prvoligaški fudbal već je uveliko iskusio i kapiten ove generacije, Bodin Tomašević.

"Plavo bijeli" sada idu na dvomeč sa Trabzonom, šampionom Turske. Inače, omladinska Liga šampiona podijeljena je u dva dijela. Ligaško takmičenje već igraju podmladci 36 ekipa koje ove sezone igraju Uefinu Ligu šampiona, dok je Budućnost u stazi državnih šampiona koji igraju sistem eliminacija u tri runde. 22 ekipe iz ligaškog dijela i 10 pobjednika iz plej ofa u kojem nastupa Budućnost od februara će igrati završnu fazu.

"Plavo bijeli" gostuju Trabzonu na obali Crnog mora 23. oktobra, revanš je 6. novembra. Ako eliminšu rivala, Budućnost će u jednom od 10 finala plej ofa igrati sa pobjednikom dvomeča Sarajevo – Makabi Petah Tikva..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније