Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

10. 09. 2024. 21:23 >> 12:26
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA EURO u21

Švajcarska opravdala ulogu favorita i slavila na DG areni

Kao što se i očekivalo, naša mlada fudbalska reprezentacija nije mogla da parira znatno jačoj selekciji Švajcarske, koja je slavila na DG areni 2:0 u 8. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mnogo bolje izdanje naše selekcije u drugom dijelu utakmice nije bilo dovoljno ni da se ublaži poraz.

U ne toliko interesantnom prvom poluvremenu viđena su dva gola, oba u mreži naše reprezantacije - u tom dijelu igre naša selekcija nije ni šutnula na gol.

Švajcarska je povela u 22. minutu, Almenda je bio strijelac i to nakon kornera koji je izveo Jašari - dobar udarac glavom, nemoćan je bio golman Ivezić.

U 27. minutu već je bilo 2:0, lijepo su kombinovali Švajcarci, Vilager je odlično pronašao usamljenog Matošija koji nije imao problema da zatrese mrežu naše reprezentacije.

Konačno su nešto ozbiljnije zaprijetili naši reprezentativci i to u 52. minutu - šutirao je Janjić sa oko 30 metara iz slobodnog udarca - jako, precizno, pod prečku, ali je odlično intervenisao golman Švajcarske Lorenc i loptu poslao u korner.

U odnosu na prvi dio igre, nešto konkretnija i bolja igra izabranika Nikole Rakojevića, zaprijetio je opet Janjić koji je bio najzapaženiji u našem timu - u 66. minutu odlično se ubacio u prostor, pokušao da lobuje golmana Švajcarske, ali je lopta završila pored gola.

Ubrzo nakon toga opet je Janjić bio u akciji, odlično je centrirao, Tošković je bio kratak, nije bilo promjene rezultata.

Nastavile su da se ređaju prilike naše reprezentacije, opet je Toškovič bio u dobroj poziciji u 72. minutu, nakon što ga je uposlio Bakić -  dobro je šutirao, ali je lopta okrznula je stativu.

I nakon toga naša reprezentacija je imala više loptu u nogama, ali nije došla bar do utješnog gola u ovom meču.

Crna Gora je u ovom ciklusu doživjela dva poraza, u prvom duelu u petak od Rumunije u gostima 1:0.

Naša reprezentacija trenutno ima učinak od dvije pobjede, remija i pet poraza.

Nakon meča selektor Nikola Rakojević i reprezentativac Nikola Janjić istakli su da je u pojedinim momentima nedostajalo i malo sreće za bolji rezultat u ovom duelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније