Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

08. 09. 2024. 13:42 >> 15:02
1

SELEKTOR OPTIMISTA

Prosinečki: Poraz na Islandu nam je teško pao, ali protiv Velsa ćemo biti bolji

Selektor fudbalera Crne Gore Robert Prosinečki kazao je da je i pored poraza na startu Lige nacije, ostao optimista i da naša selekcija može do tri boda u duelu sa Velšanima.

"Nismo dobro startovali, ali moj optimizam je i dalje veliki. Bilo je mnogo odsutnih, ali pokazali su neki drugi igrači da možemo da računamo na njih. Daćemo sve od sebe da odigramo pravu utakmicu. Ako to uradimo, onda ćemo pobijediti, iako nas je poraz na Islandu poremetio", rekao je Prosinečki.

Ističe da je prvi primljeni gol prelomio meč u Rjekjaviku.

"Mislio sam da ćemo odigrati mnogo bolje, čak i da ćemo da slavimo. Prvi gol nas je poremetio, imali smo problema sa prekidima, a na tome smo mnogo radili".

Crna Gora nije uspjela da nametne svoj stil na Islandu. Pokušaće to sjutra veče kraj Bistrice.

"Namjera nam je bila da igramo kroz pas i u jednom periodu bilo je to dobro. Ipak, previše smo žurili, posebno u završnici, izgubili smo nekoliko lopti u sredini terena, a oni imaju sjajnu tranziciju. Takav je i Vels, manje-više isto igraju. Nedostaje nam mirnoća, vezni red je u jednom trenutku izgledao vrlo dobro, ali kad je trebalo dati završni pas i odigrati na stranu mi smo loptu gurali u sredinu", kazao je Prosinečki.

On je istakao da će tek nakon večerašnjeg treniga znati nešto više oko sastava.

"Sve vrijeme se "krpimo". Dosta je igrača otpalo, i to vrlo bitnih, sa nama je nekoliko novih. Do večerašnjeg treninga ne možemo da znamo ko će biti na raspolaganju, a igraće najspremniji. Čeka nas teška utakmica", kazao je legendarni hrvatski fudbaler.

Jovetić je spreman, pod znakom pitanja je Stefan Savić.

"Joveta se osjeća dobro, sa njim i eventualno Savićem dobićemo sigurnost koja ovoj ekipi treba. Siguran sam da će biti sasvim drugačije nego na Islandu, a biće i pun stadion", kazao je Prosinečki.

Ocijenio je da će njegova ekipa igrati mnogo agresivnije nego na premijeri.

"Previše smo željeli da što brže odigramo i dođemo do gola. Kad god smo napravili nekoliko pasova u sredini, pa odigrali na bok, došli smo do šanse. Nedostaje nam sigurnosti, nadam se da će pritiv Velsa pred našim navijačima biti bolje. Biće sasvim drugačija utakmica nego na Islandu, mislim da ćemo biti mnogo agresivniji", ističe Prosinečki.

Vels je odigrao odigrao odlično protiv Turske u Kardifu, iako nije pobijedio (0:0).

"Novi selektor Kreg Belami je donio agresivnost jer je i on kao igrač bio malo "ekstreman". I želi da mu ekipa tako igra. Velšani su motivisani, a ne igraju samo na duge lopte, imaju kvalitet i s loptom na zemlji", zaključio je Prosinečki.

Iz Fudbalskog saveza su saopštili da će duel početi minutom aplauza, u slavu našeg golmana Matije Šarkića, koji je tragično preminuo 15. juna..

Matija je devet puta branio boje "hrabrih sokola".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније