Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

06. 09. 2024. 08:22 >> 10:13
Čitaj mi:

liga nacija

Crna Gora večeras napada Island na startu Lige nacija, prenos od 20.45 na TVCG2

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Rejkjaviku sa Islandom na startu B grupe Lige nacija. Meč će pošeti u 20.45 uz direktan prenos na TVCG2, specijalna emisija posvećena fudbalu počeće u 20.20h.

Selektor Crne Gore Robert Prosinečki izdiktirao je startnih 11.

Počeće Mijatović – Vešović, Rubežić, Tući, Radunović – Brnović, Eraković – Marušić, Jovović, Osmajić – Krstović.

Neće biti lako, poznato je da Island igra odlično na svom terenu, mada se i sam nalazi u periodu tranzicije, što bi Crna Gora vrlo laka mogla da iskoristi.

Selektor Crne Gore Robert Prosinečki kazao je da je Island dobra ekipa, ali da njegov tim ima svoje adute u Rejkjaviku.

"Imamo vrlo dobru atmosferu, što je jako bitno. To što smo opet imali problme sa povredama, više ne treba ni pominjati. Sada su važni igrači koji su sa nama, koji će sjutra dati maksimum, da dođemo do dobrog rezultata. Imaju i oni problema, kao i mana, nisu idealni. Dobra su ekipa, ali nije da ih je nemoguće ugroziti", kazao je naš selektor.

"Moramo ga sačuvati jer nije igrao od Gruzije u junu. Imamo plan za njega, a treba imati u vidu da tri dana kasnije igramo sa Velsom. Suvišno je pričati koliko nam on znači, ali jednostavno ćemo ga i sačuvati za Vels, prije svega jer nije dugo igrao i nije u takmičarskom ritmu kao drugi reprezentativci", rekao je selektor.

Od Adama Marušića se očekuje da napravi velike probleme odbrani Islanda.

"Kad se igra za reprezentaciju svaka utakmica je bitna, a veoma važno je dobro početi. Igramo protiv veoma dobre reprezentacije Islanda, ali imamo šanse. Gledali smo snimke, znamo u čemu možemo da tražimo priliku za dobar rezultat", Marušić.

Prema najavama selektora Stevan Jovetić sjutrašni meč počinje sa klupe.

Crnogorska selekcija biće oslabljena neigranjem šest fudbalera.

Selektor Robert Prosinečki neće moći da računa na štopere Stefana Savića i Igora Vujačića, a u timu neće biti ni i Marka Jankovića, Edvina Kuča, Marka Bakića i Vasilija Adžića.

Crnogorsku selekciju u ponedjeljak očekuje i duel sa Velsom u Nikšiću.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније